Sanofi Genzyme, amb el suport de les principals entitats de pacients amb esclerosi múltiple, ha presentat una iniciativa mundial que convida a la societat a trobar solucions que donin resposta als reptes de la malaltia amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels pacients . El món sencer escollirà la idea guanyadora, que rebrà una dotació de fins a 100.000 euros per desenvolupar el projecte.

La iniciativa, el nom és ‘The World vs MS’, ja ha passat la seva primera etapa on s’han proposat més de 100 reptes que han d’afrontar els pacients en el seu dia a dia. De tots els reptes, el jurat ha escollit els tres més representatius per buscar una solució. Cal destacar la implicació i participació d’Espanya en la iniciativa global, ja que dels més de 100 reptes enviats, un 25 per cent han estat proposats des d’Espanya, i dels tres reptes escollits, dos són pacients espanyoles.

REPTES GUANYADORS

“És un projecte innovador però, sobretot, il·lusionant ja que pretén involucrar tota la societat. Qualsevol persona pot tenir una bona idea, només hem de posar-nos a això i ser conscients de les dificultats que tenen les persones que pateixen esclerosi múltiple. Les idees, per molt simples que siguin, poden canviar la vida de milers de persones “, ha subratllat el responsable de relacions institucionals amb associacions de pacients de Sanofi Genzyme, Miquel Díaz.

Paula Bornachea és una d’aquestes pacients que, amb 31 anys, porta vuit convivint amb l’esclerosi múltiple. Paula s’enfronta a canvis de temperatura que afecten sobretot als seus peus. La sensació de fred dels seus peus es transmet a la resta del cos, de manera que ella sempre està intentant entrar en calor.

“Sòl tocar de peus freds, o més aviat congelats. És una sensació molt incòmoda, una sensibilitat estranya d’entumiment. No importa quants mitjons, mantes o fonts de calor o aigua calenta em apliqui; sempre estan freds”, ha comentat Paula.

Els altres dos reptes escollits estan relacionats amb control urinari i amb la restricció de la mobilitat, i es poden veure a la pàgina web ‘www.theworldvsms.com’.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://ecodiario.eleconomista.es/salud/noticias/7849453/09/16/Sanofi-Genzyme-lanza0una-iniciativa-mundial-para-buscar-solucion-a-los-retos-de-la-esclerosis-multiple.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content