Aquesta setmana vam sortir al Notícies de barri de BTV!

Som notícia perquè seguim lluitant per millorar la nostra tasca, i es que, encara que la esclerosi múltiple no té recursos adequats des de l’Administració, i som entitats privades sense afany de lucre les que oferim serveis i activitats de rehabilitació i atenció a persones amb aquesta malaltia, des de la Generalitat no rebem les ajudes suficients que ens permeti realitzar la nostra tasca al 100%.

La LLar ha celebrat el seu 25 aniversari. Durant  tota aquesta trajectòria  hem crescut, ens hem professionalitzat,  i  ens hem fet visibles; però  si una cosa hem fet ha estat treballar, reivindicant sempre les nostres necessitats.

Notícies BTV

La LLar és una entitat privada sense ànim de lucre , un recurs molt necessari per a les persones amb E.M i malalties similars, som una entitat prestadora de serveis. Serveis que  l’administració pública hauria de portar a terme.

Malgrat  que ens trobem amb més de 7000 persones amb E.M a Catalunya ,que la malaltia es considera la segona causa de discapacitat més elevada entre adults- joves i que els neuròlegs indiquen rebre una rehabilitació continuada e individualitzada, l administració publica no ens ofereix el suport que ens hauria d’oferir.

Es cert que tenim diferents reconeixements i sempre son bones paraules, però això no es suficient per poder continuar, per poder millorar la nostra qualitat de vida. 

Durant aquests anys diferents càrrecs polítics ens han encoratjat, han mostrat interès per nosaltres i per la nova llar indicant que col·laborarien amb tot el que fos possible. Evidentment no ha estat així, un cop que l’equipament s’ha posat en funcionament la col·laboració econòmica per part de la Generalitat ha estat la mateixa que fins al moment rebíem , 8.000 euros a l’any. Cal tenir en compte que el nostre pressupost anual és de 165.000 euros i aquest ajut representa tan sols un 4 %.

Molts pensareu qué haurà passat amb la proposta de la concertació de places que hi havia, doncs de moment ha quedat en paper mullat, una veritable llàstima ja que a Barcelona no hi ha cap centre de dia per a persones amb E.M

Davant d’aquesta negativa, és necessari que l’administració pública conegui la realitat de LA LLAR i la dels nostres usuaris.

L’esclerosi múltiple, majoritàriament apareix en persones joves-adultes, no tenint la possibilitat de poder haver cotitzat suficient i rebre una pensió econòmica que faci front a totes aquelles despeses derivades per l’evolució de la malaltia. És per aquesta raó que LA LLAR subvenciona una part del cost de cadascun dels serveis que oferim. Aquests, fora de l’entitat tenen un cost molt elevat; un cost al que no poden fer front.

Malauradament no hi ha un tractament farmacològic que ens curi i el fet de poder anar a un recurs especialitzat per treballar els efectes negatius de la esclerosis múltiple, te una importància que només nosaltres coneixem.

Si sol·licitem col·laboració econòmica és per obtenir una millora, per poder ampliar les hores i oferir nous serveis que son 100% necessaris.

Actualment, oferim:

Serveis de rehabilitació física com són la fisioterapeuta, el quiromassatge, la logopèdia i la rehabilitació física dins de l’aigua.

Serveis d’atenció psicològica i emocional com són la psicologia grupal i individual.

Serveis de desenvolupament personal com són els taller ocupacionals, sortides lúdiques i culturals.

Serveis d’atenció social com són el treball social i l’assessorament legal

I teràpies alternatives com és l’acupuntura.

És cert que a La LLAR tractem a persones que tenen esclerosis múltiple i altres malalties neurodegeneratives, però tots sabem que és més que un lloc on rebre serveis a un preu molt accessible, va més enllà….. hi ha un sentiment de pertinença. Tots nosaltres som LA LLAR.

Malgrat tenir un equipament nou i oferir aquest ventall de serveis, nomes podem treballar al 50% per manca de finançament; no tenint la possibilitat d’accedir a les activitats i serveis tantes vegades com ens agradaria.

Aquests 25 anys no poden quedar en un no res, continuarem lluitant diàriament i amb qui faci falta per tal de millora la nostra qualitat de vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content