A qui li dius que pateixes esclerosi múltiple?  És una decisió molt personal. Al meu entendre, depèn tant de la personalitat de la persona, com de l’estat d’ànim en què et trobis.¿A quién le dices que padeces esclerosis múltiple? Es una decisión muy personal. En mi opinión, depende tanto de la personalidad de la persona, como del estado de ánimo en el que te encuentres.

Quan vaig tenir la meva temporada de sot emocional, em vaig tornar més introvertida en general i això, va repercutir en diversos aspectes de la meva vida. En aquesta època vaig explicar a molt poca gent que patia esclerosi múltiple.

Excepte aquests mesos, mai he tingut problemes per dir-ho a la gent. Si tenia una oportunitat i em trobava còmoda, narrava una versió resumida dels esdeveniments .  Després, hi ha reaccions de tot tipus: gent que es preocupa per tu i vol saber més, gent que et diu ” sents doncs aquestes molt bé, no? “, gent que sent pena o compassió per tu i gent que després de la notícia, passa de tu. 

Ara, conte que tinc un bloc, els dono la direcció i els animo a que el llegeixin. Quan em pregunten de què tracta, llavors els responc que tinc una malaltia i que explico les meves experiències en ell. Ja està, i els deixo que ho descobreixin per ells mateixos. Se solen quedar sorpresos, i la seva reacció sol ser ” ostres, si no sabia res “, a part de felicitacions i ànims pel bloc. 

M’agrada que la gent sàpiga que tinc una malaltia i el que em passa  perquè, certs comportaments com quedar asseguda en un casament, no resultin tan rars, entenguin que necessito descansar i no em estiguin donant la vara, amb que sóc una avorrida perquè no ballo. 

 Les dues opcions, tenen els seus avantatges i els seus inconvenients, no jutjaré quina aquesta millor o pitjor, perquè com he dit al principi d’aquest post, és una decisió molt personal i que només fa l’afectat. Però jo estic farta de tenir una malaltia invisible, i per si algú no s’havia assabentat ” ¡Tinc Esclerosi Múltiple!!

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://unadecadamil.blogspot.com.es/2012/12/sin-complejos-y-con-em.html

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

Cuando tuve mi temporada de bache emocional, me volví más introvertida en general y eso, repercutió en varios aspectos de mi vida. En esa época conté a muy poca gente que padecía esclerosis múltiple.

Excepto esos meses, nunca he tenido problemas para decírselo a la gente. Si tenía una oportunidad y me encontraba cómoda, narraba una versión resumida de los acontecimientos. Después, hay reacciones de todo tipo: gente que se preocupa por ti y quiere saber más, gente que te dice “oyes pues estas muy bien, ¿no?“, gente que siente pena o compasión por ti y gente que después de la noticia, pasa de ti. 

Ahora, cuento que tengo un blog, les doy la dirección y les animo a que lo lean. Cuando me preguntan de qué trata, entonces les respondo que tengo una enfermedad y que cuento mis experiencias en él. Ya está, y les dejo que lo descubran por ellos mismos. Se suelen quedar sorprendidos, y su reacción suele ser “ostras, si no sabía nada“, a parte de felicitaciones y ánimos por el blog. 

Me gusta que la gente sepa que tengo una enfermedad y lo que me ocurre porque, ciertos comportamientos como quedarme sentada en una boda, no resulten tan raros, entiendan que necesito descansar y no me estén dando la vara, con que soy una aburrida porque no bailo. 

Las dos opciones, tienen sus ventajas y sus inconvenientes, no voy a juzgar cuál esta mejor o peor, porque como he dicho al principio de este post, es una decisión muy personal y que solo concierne al afectado. Pero yo estoy harta de tener una enfermedad invisible, y por si alguien no se había enterado “¡¡Tengo Esclerosis Múltiple!!

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://unadecadamil.blogspot.com.es/2012/12/sin-complejos-y-con-em.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content