A poc a poc se superen alguns dels esculls en Esclerosi Múltiple (EM), una malaltia neurodegenerativa que afecta principalment a joves i dones. A pesar que encara es desconeix la causa de la seva aparició, la EM està aconseguint dotar-se d’un ventall de tractaments prometedors. De seguir així, Rafael Rierol, director de la Unitat de EM de l’Hospital Clínic Sant Carlos de Madrid, assegura que en cinc anys podria comptar-se amb cinc fàrmacs nous.Poco a poco se superan algunos de los escollos en Esclerosis Múltiple (EM), una enfermedad neurodegenerativa que afecta principalmente a jóvenes y mujeres. A pesar de que aún se desconoce la causa de su aparición, la EM está logrando dotarse de un abanico de tratamientos prometedores. De seguir así, Rafael Arroyo, director de la Unidad de EM del Hospital Clínico San Carlos de Madrid, asegura que en cinco años podría contarse con cinco fármacos nuevos.

Avui, una de les novetats presentades al V Congrés Comú del Comitè Europeu per al Tractament i la Investigació en Esclerosi Múltiple (Ectrims) celebrat en Ámsterdam es refereixen a la neuroprotección del cervell i a la protecció dels afectats.

Els resultats de dos estudis en fase III –Transforms i Freedoms– aporten dades sobre l’eficàcia de fingolimod, (comercialitzat com Gilenya per Novartis). «Disminueix els brots entre un 52 i un 54 per cent i en pacients especialment actius mostra una eficàcia del 71 per cent», concreta el vicepresident de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN) i cap del servei de Neurologia de l’Hospital Basurto, Alfredo Rodríguez Antigüedad. El fàrmac, que ja s’empra en països com Estats Units, Japó o Alemanya i en breu estarà disponible a Espanya, després del vistiplau del Ministeri de Sanitat, podria millorar l’adherència al tractament. «És més còmode per viatjar que el tractament sigui en pastilles i no en injeccions. A més, en ser una única pastilla diària, podria millorar l’adherència al tractament», afegeix Celia Oreja, directora de la unitat de EM de l’Hospital La Paz de Madrid.

Un altre avanç, encara en investigació primària, es refereix a la relació de la EM amb l’aparell digestiu. «S’ha observat que en un model rata sense flora bacteriana es té menys possibilitats de desenvolupar la malaltia», explica Oreja. Per això, i encara que encara es treballa amb models animals, la neuròloga assegura que és una via d’investigació «important», ja que permetria tractar als pacients «no només amb inmunomoduladores sinó també amb antibiòtics».

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.larazon.es/noticia/6325-tratamientos-prometedores-para-esclerosis-multiple

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.softcatala.org/traductor

Hoy, una de las novedades presentadas en el V Congreso Común del Comité Europeo para el Tratamiento y la Investigación en Esclerosis Múltiple (Ectrims) celebrado en Ámsterdam se refieren a la neuroprotección del cerebro y a la protección de los afectados.

Los resultados de dos estudios en fase III –Transforms y Freedoms–  aportan datos sobre la eficacia de fingolimod, (comercializado como Gilenya por Novartis). «Disminuye los brotes entre un 52 y un 54 por ciento y en pacientes especialmente activos muestra una eficacia del 71 por ciento», concreta el vicepresidente de la Sociedad Española de Neurología (SEN) y jefe del servicio de Neurología del Hospital Basurto, Alfredo Rodríguez Antigüedad. El fármaco, que ya se emplea en países como Estados Unidos, Japón o Alemania y en breve estará disponible en España, tras el visto bueno del Ministerio de Sanidad, podría mejorar la adherencia al tratamiento. «Es más cómodo para viajar que el tratamiento sea en pastillas y no en inyecciones. Además, al ser una única pastilla diaria, podría mejorar la adherencia al tratamiento», añade Celia Oreja, directora de la unidad de EM del Hospital La Paz de Madrid.

Otro avance, todavía en investigación primaria, se refiere a la relación de la EM con el aparato digestivo. «Se ha observado que en un modelo rata sin flora bacteriana se tiene menos posibilidades de desarrollar la enfermedad», explica Oreja. Por ello, y aunque todavía se trabaja con modelos animales, la neuróloga asegura que es una vía de investigación «importante», ya que permitiría tratar a los pacientes «no sólo con inmunomoduladores sino también con antibióticos».

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.larazon.es/noticia/6325-tratamientos-prometedores-para-esclerosis-multiple

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut