La falta de llum natural seriosa és un dels principals factors
Quan era un jove mèdic i feia guàrdia, no m’agradava que el beeper sonés en la meitat de la nit, la qual cosa succeïa molt freqüentment. De vegades, una nit dormia poc i a la següent igual, i fins i tot en ocasions s’afegien dues nits més. La falta de luz natural seria es uno de los principales factores
Cuando era un joven médico y hacía guardia, no me gustaba que el beeper sonara en la mitad de la noche, lo que sucedía muy frecuentemente. A veces, una noche dormía poco y a la siguiente igual, e incluso en ocasiones se añadían dos noches más.
Un torn de finalització de setmana equivalia a treballar des del divendres al matí fins al dilluns a la nit. Record que els col·legues d’alt nivell em deien que això desenvolupava el caràcter i que mai els havia fet cap dany. Bé, potser aquest sigui el cas, però al meu entendre la falta de somni certament pot fer mal als pacients, i fins i tot matar-los.
L’horari dels metges ha canviat, així com el de les infermeres. Ara solen seguir un patró de torns de treball, això vol dir que pot ser que treballin de dia per alguns dies i en altres ocasions de nit, però amb la idea de recuperar les hores de somni durant el dia. Segons entenc, aquest mètode no solament hauria d’adoptar-ho el sector mèdic, sinó també el personal de seguretat, els policies, pilots d’avions i el seu personal de cabina, i també treballadors de fàbriques.
Fer que el rellotge del nostre cos variï d’acord als nostres desitjos no és fàcil de fer, i pot resultar en la pèrdua de somni amb les seves respectives conseqüències: falta d’energia, vitalitat i un mal estat de salut general.
Hi ha hagut discussions en la literatura mèdica que sostenen que aquells que treballen en torns rotatius, i sobretot en guàrdies nocturnes tenen més risc de patir malalties cròniques, incloent càncer de mama. Alguns han suggerit que això es pot deure a l’alteració en la secreció de l’hormona del somni: la melatonina, un antioxidant que en teoria podria prevenir el càncer, així com també altres malalties cròniques.
En un estudi recent que es va publicar en Annals of Neurology el 17 d’octubre, es va trobar que els adolescents que treballen de nit tenen indicis d’esclerosi múltiple. Hi ha una relació entre la interrupció del somni i l’augment en la inflamació.
Em vaig preguntar si podria haver-hi una altra explicació per a aquesta relació en la falta de llum solar i la deficiència de vitamina D. Investigacions com la publicada al febrer de 2011 en la revista mèdica Neurology, han vinculat la llum solar i la vitamina D amb la reducció del risc d’esclerosi múltiple. Una altra evidència va ser publicada al març de 2010 en Proceedings of the National Academy of Sciences, on també suggereixen que l’exposició a la llum solar exerceix una acció protectora que no té res a veure amb la vitamina D.
L’esclerosi múltiple és una malaltia inflamatoria crònica, consisteix en la degeneració de la substància que cobreix als nervis en el cervell i la medul·la espinal: la mielina; això fa que la transmissió de les ordres des del cervell cap a les extremitats i viceversa es faci lenta o es detingui. Els seus símptomes varien des de pèrdua de l’equilibri, visió borrosa, pèrdua de la sensibilitat, etc. Actualment, no es disposa de tractament preventiu o curativo, solament es restringeix al maneig dels símptomes i retard del progrés de la malaltia.
cal destacar que l’esclerosi múltiple té major incidència en latituds nòrdiques.
La investigació que va relacionar el treball nocturn amb l’esclerosi múltiple, va ser conduïda a Suècia, on la llum solar és un producte relativament preciós, i algú treballant de nit i dormint de dia s’arrisca a no tenir suficient exposició al sol i vitamina D.
Aquestes són totes especulacions, però aquells que són treballadors nocturns haurien de fer un esforç conscient d’obtenir exposició a la llum solar tant com puguin. També seria important que s’examinin la vitamina D en la sang per veure si els seus nivells estan baixos, en aquest cas seria recomanable prendre algun suplement.
Dr. John Briffa és mèdic i autor britànic dedicat a la nutrició i medicina natural. La seva pàgina web: Drbriffa.com.
INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.softcatala.org/traductor
Un turno de fin de semana equivalía a trabajar desde el viernes por la mañana hasta el lunes por la noche. Recuerdo que los colegas de alto nivel me decían que esto desarrollaba el carácter y que nunca les había hecho ningún daño. Bueno, quizá ese sea el caso, pero en mi opinión la falta de sueño ciertamente puede hacer daño a los pacientes, e incluso matarlos.
El horario de los médicos ha cambiado, así como el de las enfermeras. Ahora suelen seguir un patrón de turnos de trabajo, esto quiere decir que puede ser que trabajen de día por algunos días y en otras ocasiones de noche, pero con la idea de recuperar las horas de sueño durante el día. Según entiendo, este método no solo debería adoptarlo el sector médico, sino también el personal de seguridad, los policías, pilotos de aviones y su personal de cabina, y también trabajadores de fábricas.
Hacer que el reloj de nuestro cuerpo varíe de acuerdo a nuestros deseos no es fácil de hacer, y puede resultar en la pérdida de sueño con sus respectivas consecuencias: falta de energía, vitalidad y un mal estado de salud general.
Ha habido discusiones en la literatura médica que sostienen que aquellos que trabajan en turnos rotativos, y sobre todo en guardias nocturnas tienen más riesgo de padecer enfermedades crónicas, incluyendo cáncer de mama. Algunos han sugerido que esto se puede deber a la alteración en la secreción de la hormona del sueño: la melatonina, un antioxidante que en teoría podría prevenir el cáncer, así como también otras enfermedades crónicas.
En un estudio reciente que se publicó en Annals of Neurology el 17 de octubre, se encontró que los adolescentes que trabajan de noche tienen indicios de esclerosis múltiple. Hay una relación entre la interrupción del sueño y el aumento en la inflamación.
Me pregunté si podría haber otra explicación para esta relación en la falta de luz solar y la deficiencia de vitamina D. Investigaciones como la publicada en febrero de 2011 en la revista médica Neurology, han vinculado la luz solar y la vitamina D con la reducción del riesgo de esclerosis múltiple. Otra evidencia fue publicada en marzo de 2010 en Proceedings of the National Academy of Sciences, donde también sugieren que la exposición a la luz solar ejerce una acción protectora que no tiene nada que ver con la vitamina D.
La esclerosis múltiple es una enfermedad inflamatoria crónica, consiste en la degeneración de la sustancia que cubre a los nervios en el cerebro y la médula espinal: la mielina; esto hace que la transmisión de las órdenes desde el cerebro hacia las extremidades y viceversa se haga lenta o se detenga. Sus síntomas varían desde pérdida del equilibrio, visión borrosa, pérdida de la sensibilidad, etc. Actualmente, no se dispone de tratamiento preventivo o curativo, solamente se restringe al manejo de los síntomas y retraso del progreso de la enfermedad.
Cabe destacar que la esclerosis múltiple tiene mayor incidencia en latitudes nórdicas.
La investigación que relacionó el trabajo nocturno con la esclerosis múltiple, fue conducida en Suecia, donde la luz solar es un producto relativamente precioso, y alguien trabajando de noche y durmiendo de día se arriesga a no tener suficiente exposición al sol y vitamina D.
Estas son todas especulaciones, pero aquellos que son trabajadores nocturnos deberían hacer un esfuerzo consciente de obtener exposición a la luz solar tanto como puedan. También sería importante que se examinen la vitamina D en la sangre para ver si sus niveles están bajos, en este caso sería recomendable tomar algún suplemento.
Dr. John Briffa es médico y autor británico dedicado a la nutrición y medicina natural. Su página web: DrBriffa.com.
INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE: