La farmacèutica suïssa Novartis ha presentat resultats positius d’un estudi en fase III que demostra com el seu compost siponimod (BAF312), administrat per via oral un cop al dia, redueix significativament el risc de progressió de la discapacitat en pacients amb esclerosi múltiple secundàriament progressiva, en comparació amb placebo.

Així es desprèn dels últims resultats presentats en congrés europeu ‘ECTRIMS’ que se celebra a Londres (Regne Unit) sobre aquest compost per una forma d’esclerosi múltiple que es caracteritza per un empitjorament continu de la funció neurològica en el temps, al marge de les recidives.

Aquest nou fàrmac és un modulador selectiu, científicament dissenyat, del receptor de l’esfingosina-1-fosfat (S1P), i els resultats van mostrar una reducció del risc de progressió de la discapacitat confirmada a tres mesos en un 21 per cent, en comparació amb el placebo. La reducció del risc de progressió de la discapacitat confirmada a sis mesos va ser més gran, confirmant la solidesa de les dades.

Així mateix, també va aconseguir una reducció consistent del risc de progressió de la discapacitat confirmada en subgrups predefinits, incloent a pacients sense recaigudes. En general, el fàrmac va ser segur i ben tolerat, amb un perfil comparable a altres fàrmacs del mateix tipus.

“Hi ha molt poques opcions de tractament disponibles per postergar la progressió de la malaltia i hi ha una gran necessitat no coberta de teràpies efectives amb un perfil de seguretat acceptable per a pacients amb aquesta malaltia”, ha reconegut Vasant Narasimhan, director global de Desenvolupament Farmacològic i director metge de Novartis.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://ecodiario.eleconomista.es/salud/noticias/7836325/09/16/Un-compuesto-de-Novartis-logra-frenar-la-discapacidad-de-pacientes-con-esclerosis-multiple-progresiva.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content