SANTA CRUZ DE TENERIFE, 13 (EUROPA PRESS) –

   Professionals de l’Hospital Universitari Nostra Senyora de Candelaria (Hunsc) han desenvolupat dues aplicacions mèdiques per a mòbils intel · ligents que permeten a l’usuari i l’especialista en Neurologia quantificar diferents aspectes de la simptomatologia subjectiva de la Esclerosi Múltiple .

SANTA CRUZ DE TENERIFE, 13 Nov. (EUROPA PRESS) –

   Profesionales del Hospital Universitario Nuestra Señora de Candelaria (Hunsc) han desarrollado dos aplicaciones médicas para móviles inteligentes que permiten al usuario y al especialista en Neurología cuantificar diferentes aspectos de la sintomatología subjetiva de la Esclerosis Múltiple.

 Aquestes eines, dissenyades per a iPhone i iPad, estaran properament disponibles també per Android, informa la Conselleria de Sanitat en un comunicat.

   El responsable de la Unitat de Esclerosi Múltiple de l’Hospital Universitari Nostra Senyora de Candelaria, Miguel Ángel Hernández, és l’artífex d’aquesta iniciativa pionera a Espanya al costat d’Eduardo Renedo, enginyer informàtic del servei de Tecnologies de la Informació, i Yaiza Pérez, neuropsicòloga.

   Les aplicacions estan disponibles a l’Apple Store i poden trobar-se també en anglès amb el nom de ‘MSNQ’ i ‘escala d’intensitat de la fatiga (EIF)’. Fins al moment s’han registrat més de 150 descàrregues procedents de diferents països com Espanya, Estats Units, Mèxic, Austràlia, Xina i Aràbia Saudita entre altres.

   “El nostre objectiu és aplicar l’ús de les noves tecnologies, cada vegada més esteses entre la població amb l’ús de dispositius mòbils intel · ligents, per poder quantificar i avaluar alguns dels símptomes propis de la Esclerosi Múltiple que el pacient percep de manera subjectiva, facilitant així la feina als professionals mèdics a l’hora de realitzar una valoració neuropsicològica ia detectar possibles deterioraments cognitius mitjançant els qüestionaris que els usuaris poden realitzar en dues de les aplicacions “, assenyala Hernández.

   La idea és que l’usuari pugui completar, a través de l’aplicació mòbil en un iPhone o en un iPad, una sèrie de test que s’autoavaluen paràmetres de la vida quotidiana del pacient com la fatiga, la memòria, la velocitat en el processament d’informació o resolució de problemes, de manera que, un cop conclosos els qüestionaris, els resultats siguin d’utilitat per determinar si s’ha de fer seguiment del cas o prendre mesures preventives o terapèutiques.

PRESENTACIÓ A LA SEN

    Aquestes eines informàtiques seran presentades en el pròxim congrés de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN) de manera que podrà donar-se a conèixer entre públic especialitzat la utilitat d’aquestes tres aplicacions mòbils sobre Esclerosi Múltiple .

   “Actualment estem treballant en quatre projectes més que estem en fase de desenvolupament. Amb aquests programes de maneig accessible, s’obté informació a temps real, que després processar-la, ofereix dades rellevants a l’especialista que poden ser transferits a altres dispositius i fer un seguiment de cada pacient “, indica Renedo.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.europapress.es/islas-canarias/noticia-equipo-hospital-candelaria-tenerife-disena-aplicaciones-medir-sintomas-esclerosis-multiple-20121113144728.html

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

Estas herramientas, diseñadas para iPhone e iPad, estarán próximamente disponibles también para Android, informa la Consejería de Sanidad en un comunicado.

   El responsable de la Unidad de Esclerosis Múltiple del Hospital Universitario Nuestra Señora de Candelaria, Miguel Ángel Hernández, es el artífice de esta iniciativa pionera en España junto a Eduardo Renedo, ingeniero informático del servicio de Tecnologías de la Información, y Yaiza Pérez, neuropsicóloga.

   Las aplicaciones están disponibles en la Apple Store y pueden encontrarse también en inglés con el nombre de ‘MSNQ’ y ‘escala de Intensidad de la fatiga (EIF)’. Hasta el momento se han registrado más de 150 descargas procedentes de distintos países como España, Estados Unidos, México, Australia, China y Arabia Saudí entre otros.

   “Nuestro objetivo es aplicar el uso de las nuevas tecnologías, cada vez más extendidas entre la población con el uso de dispositivos móviles inteligentes, para poder cuantificar y evaluar algunos de los síntomas propios de la Esclerosis Múltiple que el paciente percibe de manera subjetiva, facilitando así el trabajo a los profesionales médicos a la hora de realizar una valoración neuropsicológica y a detectar posibles deterioros cognitivos mediante los cuestionarios que los usuarios pueden realizar en dos de las aplicaciones”, señala Hernández.

   La idea es que el usuario pueda completar, a través de la aplicación móvil en un iPhone o en un iPad, una serie de test que autoevalúan parámetros de la vida cotidiana del paciente como la fatiga, la memoria, la velocidad en el procesamiento de información o resolución de problemas, de manera que, una vez concluidos los cuestionarios, los resultados sean de utilidad para determinar si se debe hacer seguimiento del caso o tomar medidas preventivas o terapéuticas.

PRESENTACIÓN EN LA SEN

    Estas herramientas informáticas serán presentadas en el próximo congreso de la Sociedad Española de Neurología (SEN) de manera que podrá darse a conocer entre público especializado la utilidad de estas tres aplicaciones móviles sobre Esclerosis Múltiple.

   “Actualmente estamos trabajando en cuatro proyectos más que estamos en fase de desarrollo. Con estos programas de manejo accesible, se obtiene información a tiempo real, que tras procesarla, ofrece datos relevantes al especialista que pueden ser transferidos a otros dispositivos y efectuar un seguimiento de cada paciente”, indica Renedo.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.europapress.es/islas-canarias/noticia-equipo-hospital-candelaria-tenerife-disena-aplicaciones-medir-sintomas-esclerosis-multiple-20121113144728.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content