Un nou fàrmac contra la esclerosi múltiple , que està actualment en assaig clínic, ha aconseguit reduir a la meitat el nombre d’atacs en pacients amb recaigudes, informa la revista mèdica The Lancet . Un nuevo fármaco contra la esclerosis múltiple, que está actualmente en ensayo clínico, ha logrado reducir a la mitad el número de ataques en pacientes con recaídas, informa la revista médica The Lancet.

La investigació, duta a terme per científics de la Universitat anglesa de Cambridge, va mostrar que el fàrmac Alemtuzumab redueix significativament el nombre de brots en comparació amb els pacients que reben el tractament més habitual en l’actualitat, l’interferó, comercialitzat com Rebif.

El fàrmac va aconseguir bons resultats tant en pacients que encara no havien rebut cap tractament com en aquells als quals ja se’ls havia receptat interferó, va explicar l’investigador Alastair Compston i autor principal de l’article.

Per al càncer

Segons les conclusions de l’estudi, de dos anys de durada, només el 35 per cent dels pacients que van rebre Alemtuzumab van patir una recaiguda, enfront del 53 per cent dels que van ser tractats amb interferó. A més, el Alemtuzumab, que actualment s’empra contra alguns tipus de leucèmia sota la marca Lemtrada, va reduir els nous atacs en un 49 per cent entre els pacients que ja havien patit episodis en el passat.

«Els pacients que encara mostren símptomes tot i rebre la seva teràpia inicial són especialment difícils de tractar. Aquest fàrmac no només redueix les possibilitats de patir una discapacitat associada amb la esclerosi múltiple , sinó que també produeix millores clíniques a llarg termini », va apuntar Compston.

Salut pública

Els resultats són tan esperançadors que la Societat d’Esclerosi Múltiple britànica ha iniciat una campanya perquè el fàrmac sigui inclòs a la cartera del servei públic de salut.

L’esclerosi múltiple és la malaltia neurològica més freqüent entre els adults joves després de la epilèpsia, així com la causa més freqüent de paràlisi als països occidentals.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.abc.es/salud/noticias/farmaco-para-esclerosis-multiple-reduce-13501.html

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

La investigación, llevada a cabo por científicos de la Universidad inglesa de Cambridge, mostró que el fármaco alemtuzumab reduce significativamente el número de brotes en comparación con los pacientes que reciben el tratamiento más habitual en la actualidad, el interferón, comercializado como Rebif.

El fármaco logró buenos resultados tanto en pacientes que aún no habían recibido ningún tratamiento como en aquellos a los que ya se les había recetado interferón, explicó el investigador Alastair Compston y autor principal del artículo.

Para el cáncer

Según las conclusiones del estudio, de dos años de duración, sólo el 35 por ciento de los pacientes que recibieron alemtuzumab sufrieron una recaída, frente al 53 por ciento de los que fueron tratados con interferón. Además, el alemtuzumab, que en la actualidad se emplea contra algunos tipos de leucemia bajo la marca Lemtrada, redujo los nuevos ataques en un 49 por ciento entre los pacientes que ya habían sufrido episodios en el pasado.

«Los pacientes que aún muestran síntomas pese a recibir su terapia inicial son especialmente difíciles de tratar. Este fármaco no sólo reduce las posibilidades de sufrir una discapacidad asociada con la esclerosis múltiple, sino que también produce mejoras clínicas a largo plazo», apuntó Compston.

Salud pública

Los resultados son tan esperanzadores que la Sociedad de Esclerosis Múltiple británica ha iniciado una campaña para que el fármaco sea incluido en la cartera del servicio público de salud.

La esclerosis múltiple es la enfermedad neurológica más frecuente entre los adultos jóvenes tras la epilepsia, así como la causa más frecuente de parálisis en los países occidentales.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.abc.es/salud/noticias/farmaco-para-esclerosis-multiple-reduce-13501.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content