Diu el refrany que «no hi ha festeig que cent anys duri» ia les festes de Sant Joan també els va arribar el seu moment final.Unes festes on, en línies generals, els toros han ratllat a gran altura, uns per la bellesa i estampa que presentaven i altres pel joc complet que van donar en el seu toreig, on segons els aficionats van destacar el bou de la ‘Joventut cauriense’ de la ramaderia Manuel Caro Andrade de nom ‘Piconero’ i l’últim bou de les festes de la penya ‘la Geta’ de nom ‘Malasangre’, pertanyent a la ramadera cauriense Carmen Valiente, que va donar tot un recital i un comportament complet durant la lídia , tant a la plaça com als carrers.

Abans de donar solta a l’últim bou de les festes de Sant Joan 2016 i amb toc de campanes, l’Associació de Joves taurins de Còria va desplegar una pancarta reivindicant, recolzant i defensant les tradicionals Festes del Bou de Sant Joan.

L’abanderat de les festes de Sant Joan 2.016, José María Rivas García, va fer entrega a l’Associació d’Esclerosi Múltiple d’un xec de 2.555 euros corresponent als diners recaptats per la venda del llibre oficial de les festes, després de la qual cosa va dirigir unes paraules a els aficionats en què va dir que finalitzaven unes festes que quedaran gravades per sempre en el seu coriano cor, a més d’afegir que «demà començaran els preparatius per a les festes de Sant Joan 2017». Va acabar la seva intervenció donant les gràcies a tots els que han col·laborat perquè les festes comptaran amb gran èxit i d’una manera especial als abanderats de les diferents penyes, finalitzant amb el tradicional Visca Sant Joan 2017 !.

Últim bou de les festes

Un cop acabat el protocol, es va donar solta a l’últim bou de les Festes de Sant Joan 2016. Un toro castany en negre, veleto, amb cara alta i afilats pitons, de nom ‘Malasangre’ i pertanyent a la ramadera cauriense Carmen Valiente.

Els aficionats van saludar la sortida i presència de l’animal amb una gran ovació i ‘Malasangre’ no els va defraudar, al contrari, va realitzar una brega completa deixant un bon sabor de boca a tots, amb la pena de que les festes finalitzessin. El toro va sortir a la plaça amb molta força ia punt va estar de donar un disgust a un mosso que va salvar pels pèls. ‘Malasangre’ va oferir una gran brega a la plaça rebent un bon nombre de retallades molt ajustats davant els ‘ui’ del públic que poblava les esteses i els barrots. En una de les moltes carreres vertiginoses que va realitzar va estar a punt d’agafar a un maletilla que li volia saludar amb el capot i que va haver de desistir, igual que un altre al que va posar en dificultats amb la crossa. El bou, a mesura que transcorria el toreig i degut al gran treball que va realitzar, es va prendre un petit respir, però aviat va tornar pels seus furs demostrant que venia a Coria a donar-ho tot, realitzant de nou grans carreres en persecució dels mossos.

A la tercera campanada i amb aire fresc va sortir com una bala pel Carrer Bisbe cap a la Catedral, tornant a les Quatre Carrers, al costat de la portona de la Guia. Posteriorment va pujar pel carrer Els Draps cap a la Plaça de la Cava. El bou, amb pas ferm, es va moure pràcticament per tots els indrets de la ciutat, tenint un excel·lent comportament en aquest tram final del toreig i deixant entre els aficionats unes extraordinàries sensacions. A tres quarts de deu, al costat del Palau dels Ducs d’Alba, Miguel López va acabar amb la seva vida, posant punt final a les Festes de Sant Joan 2016.

La cirereta al pastís de les festes, la va posar l’espectacle de focs artificials al Pont de Ferro, on els aficionats es van recrear i van donar curs a la seva imaginació amb aquesta diversitat de figures que, en la nit estrellada, es reflectien sobre les aigües del riu.

Dice el refrán que «no hay noviazgo que cien años dure» y a las fiestas de San Juan también les llegó su momento final. Unas fiestas donde, en líneas generales, los toros han rayado a gran altura, unos por la belleza y estampa que presentaban y otros por el juego completo que dieron en su lidia, donde según los aficionados destacaron el toro de la ‘Juventud Cauriense’ de la ganadería Manuel Caro Andrade de nombre ‘Piconero’ y el último toro de las fiestas de la peña ‘La Geta’ de nombre ‘Malasangre’, perteneciente a la ganadera cauriense Carmen Valiente, que dio todo un recital y un comportamiento completo durante la lidia, tanto en la plaza como en las calles.

Antes de dar suelta al último toro de las fiestas de San Juan 2016 y con toque de campanas, la Asociación de Jóvenes Taurinos de Coria desplegó una pancarta reivindicando, apoyando y defendiendo las tradicionales Fiestas del Toro de San Juan.

El abanderado de las fiestas de San Juan 2.016, José María Rivas García, hizo entrega a la Asociación de Esclerosis Múltiple de un cheque de 2.555 euros correspondiente al dinero recaudado por la venta del libro oficial de las fiestas, tras lo cual dirigió unas palabras a los aficionados en las que dijo que finalizaban unas fiestas que quedarán grabadas para siempre en su coriano corazón, además de añadir que «mañana comenzarán los preparativos para las Fiestas de San Juan 2017». Acabó su intervención dando las gracias a todos los que han colaborado para que las fiestas contaran con gran éxito y de una manera especial a los abanderados de las distintas peñas, finalizando con el tradicional ¡Viva San Juan 2017!.

Último toro de las fiestas

Una vez terminado el protocolo, se dio suelta al último toro de las Fiestas de San Juan 2016. Un toro castaño en negro, veleto, con cara alta y afilados pitones, de nombre ‘Malasangre’ y perteneciente a la ganadera cauriense Carmen Valiente.

Los aficionados saludaron la salida y presencia del animal con una gran ovación y ‘Malasangre’ no les defraudó, al contrario, realizó una lidia completa dejando un buen sabor de boca a todos, con la pena de que las fiestas finalizasen. El toro salió a la plaza con mucha fuerza y a punto estuvo de dar un disgusto a un mozo que se salvó por los pelos. ‘Malasangre’ ofreció una gran brega en la plaza recibiendo un buen número de recortes muy ajustados ante los ‘huy’ del público que poblaba los tendidos y los barrotes. En una de las muchas carreras vertiginosas que realizó estuvo a punto de coger a un maletilla que le quería saludar con el capote y que hubo de desistir, al igual que otro al que puso en apuros con la muleta. El toro, a medida que transcurría la lidia y debido al gran trabajo que realizó, se tomó un pequeño respiro, pero pronto volvió por sus fueros demostrando que venía a Coria a darlo todo, realizando de nuevo grandes carreras en persecución de los mozos.

A la tercera campanada y con aire fresco salió como una bala por la Calle Obispo hacia la Catedral, regresando a las Cuatro Calles, junto a la portona de la Guía. Posteriormente subió por la calle Los Paños hacia la Plaza de la Cava. El toro, con paso firme, se movió prácticamente por todos los lugares de la ciudad, teniendo un excelente comportamiento en este tramo final de la lidia y dejando entre los aficionados unas extraordinarias sensaciones. A las diez menos cuarto, junto al Palacio de los Duques de Alba, Miguel López acabó con su vida, poniendo punto final a las Fiestas de San Juan 2016.

La guinda al pastel de las fiestas, la puso el espectáculo de fuegos artificiales en el Puente de Hierro, donde los aficionados se recrearon y dieron rienda suelta a su imaginación con esa diversidad de figuras que, en la noche estrellada, se reflejaban sobre las aguas del río.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.hoy.es/culturas/toros/201606/30/gran-toro-carmen-valiente-20160630002207-v.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://www.hoy.es/culturas/toros/201606/30/gran-toro-carmen-valiente-20160630002207-v.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content