CÒRDOVA, 30 d’octubre (EUROPA PRESS) –

   Francisco Guerrero Rivas, agent de la Policia Local de Còrdova, de 56 anys d’edat i malalt d’esclerosi múltiple, reivindica “el dret a l’eutanàsia”, i alhora que critica “la insensibilitat dels governs davant situacions extremes de certs ciutadans” i retreu “a la gran majoria de la ciutadania la seva passivitat davant semblant actitud dels seus governs”.CÓRDOBA, 30 Oct. (EUROPA PRESS) –

   Francisco Guerrero Rivas, agente de la Policía Local de Córdoba, de 56 años de edad y enfermo de esclerosis múltiple, reivindica “el derecho a la eutanasia”, al tiempo que critica “la insensibilidad de los gobiernos ante situaciones extremas de ciertos ciudadanos” y reprocha “a la gran mayoría de la ciudadanía su pasividad frente a semejante actitud de sus gobiernos”.

Així ho exposa el periodista Manuel Guerrero – nebot del malalt – en una entrada al seu bloc, avançada per ‘Diari Còrdova’ i consultada per Europa Press, en què informa que el seu oncle “pateix esclerosi múltiple forma primària progressiva, una variant poc coneguda i menys investigada per ser minoritària – s’estima que el 30 per cent del total de malalts d’esclerosi múltiple – i per a la qual en l’actualitat no existeix tractament que alenteixi el seu capritxós avanç, el que sí passa a la forma remitent recurrent d’aquesta malaltia “.

   Els primers símptomes de la malaltia “el van sorprendre molt subtilment l’any 2002” i des de llavors “la malaltia ha anat soscavant i minant la seva salut. Seva situació actual, a molt grans trets, és la següent: pot caminar amb molta dificultat i amb l’ajuda d’un caminador d’una habitació a una altra de casa, per desplaçaments superiors utilitza una cadira motoritzada, té una gran dificultat per mastegar i beure i la seva parla s’ha convertit en inintel · ligible “.

   En aquest sentit, Francisco Guerrero utilitza un ordinador adaptat per comunicar-se i afirma que ha rebut multitud de missatges des que va publicar una al · legoria a aquest efecte al blog, que va néixer un dia que es “trobava malament” i va decidir plasmar en un paper “tot el que sentia que m’estava fent mal “. Així, va anar acumulant aquests moments, que van evolucionar com “autoteràpia” per “desfogar-me psíquicament”. Després “va néixer la idea de fer-la pública i amb ella l’allau de satisfaccions que he rebut en aquest últim mes”.

   D’aquesta manera, anima a manifestar l’opinió en els comentaris de la web sobre “la legalització de l’eutanàsia i el suïcidi assistit com està als Països Baixos, Bèlgica i Luxemburg”. En la seva al · legoria, construïda com un recorregut processal, Guerrero crea un personatge que després d’una sèrie de pèrdues de consciència, a la qual equipara amb la pèrdua de llibertat, decideix “peregrinar pels jutjats per conèixer quina resolució judicial ho estava privant de llibertat i per què “.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.europapress.es/andalucia/noticia-policia-local-esclerosis-multiple-reclama-eutanasia-critica-insensibilidad-gobiernos-20121030141832.html

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

Así lo expone el periodista Manuel Guerrero –sobrino del enfermo– en una entrada en su blog, adelantada por ‘Diario Córdoba’ y consultada por Europa Press, en la que informa de que su tío “padece esclerosis múltiple forma primaria progresiva, una variante poco conocida y menos investigada por ser minoritaria –se estima que el 30 por ciento del total de enfermos de esclerosis múltiple– y para la que en la actualidad no existe tratamiento que ralentice su caprichoso avance, lo que sí ocurre en la forma remitente recurrente de esta enfermedad”.

   Los primeros síntomas de la enfermedad “lo sorprendieron muy sutilmente en el año 2002” y desde entonces “la enfermedad ha ido socavando y minando su salud. Su situación actual, a muy grandes rasgos, es la siguiente: puede caminar con mucha dificultad y con la ayuda de un andador de una habitación a otra de su casa, para desplazamientos superiores utiliza una silla motorizada, tiene una gran dificultad para masticar y beber y su habla se ha convertido en ininteligible”.

   En este sentido, Francisco Guerrero utiliza un ordenador adaptado para comunicarse y afirma que ha recibido multitud de mensajes desde que publicó una alegoría a tal efecto en el blog, que nació un día que se “encontraba mal” y decidió plasmar en un papel “todo lo que sentía que me estaba haciendo daño”. Así, fue acumulando esos momentos, que evolucionaron como “autoterapia” para “desahogarme psíquicamente”. Después “nació la idea de hacerla pública y con ella la avalancha de satisfacciones que he recibido en este último mes”.

   De este modo, anima a manifestar la opinión en los comentarios de la web sobre “la legalización de la eutanasia y el suicidio asistido como está en los Países Bajos, Bélgica y Luxemburgo”. En su alegoría, construida como un recorrido procesal, Guerrero crea un personaje que tras una serie de pérdidas de conciencia, a la que equipara con la pérdida de libertad, decide “peregrinar por los juzgados para conocer qué resolución judicial lo estaba privando de libertad y por qué”.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.europapress.es/andalucia/noticia-policia-local-esclerosis-multiple-reclama-eutanasia-critica-insensibilidad-gobiernos-20121030141832.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content