L’aplicació ha estat desenvolupada a Tarragona per l’empresa CREA Sistemes Informàtics i amb el suport de Fundació Vodafone EspanyaLa aplicación ha sido desarrollada en Tarragona por la empresa CREA Sistemas Informáticos y con el apoyo de Fundación Vodafone España

EVA Facial Mouse és una aplicació gratuïta per a dispositius Android que permet accedir a les funcions del dispositiu d’una forma alternativa, sense la necessitat d’usar les mans. L’aplicació, que ha estat desenvolupada a Tarragona per l’empresa CREA Sistemes Informàtics i amb el suport de Fundació Vodafone Espanya, està destinada a aquelles persones que, per qualsevol motiu, no poden fer ús de les interaccions habituals amb dispositius mòbils i / o pastilles , podent accedir a les funcions del dispositiu per mitjà del seguiment de la cara d’usuari captat a través de la càmera frontal.

Alguns dels col·lectius que poden beneficiar-se d’aquest projecte són les persones amb amputacions, paràlisi cerebral, lesió medul·lar, distròfia muscular, esclerosi múltiple, esclerosi lateral amiotròfica (ELA) i altres malalties o discapacitats.

Per al desenvolupament d’EVA s’ha comptat amb la col·laboració de professionals i usuaris d’entitats de la Confederació ASPACE (entitat que agrupa les principals entitats d’Atenció a la Paràlisi Cerebral de tot Espanya), com la de Tarragona.

La finalitat de l’aplicació, gratuïta i de codi obert, és que les persones amb discapacitat puguin beneficiar de l’ús de telèfons mòbils intel·ligents i tauletes, i puguin ocupar el lloc que els correspon en tots els àmbits de la vida: familiar, educatiu, laboral , recreatiu i comunitari.

CREA Sistemes informàtics col·labora des de l’any 2004 amb APPC Tarragona per a la investigació, desenvolupament i aplicació de solucions tecnològiques per a les persones amb paràlisi cerebral.

CREA ja desarolló, el 2008, Enable Viacam (eViacam), un programari que substitueix la funcionalitat del ratolí i permet gestionar el punter a partir del moviment del cap, però en aquest cas funciona amb un ordinador equipat amb una càmera web.

EVA Facial Mouse es una aplicación gratuita para dispositivos Android que permite acceder a las funciones del dispositivo de una forma alternativa, sin la necesidad de usar las manos. La aplicación, que ha sido desarrollada en Tarragona por la empresa CREA Sistemas Informáticos y con el apoyo de Fundación Vodafone España, está destinada a aquellas personas que, por cualquier motivo, no pueden hacer uso de las interacciones habituales con dispositivos móviles y/o tabletas, pudiendo acceder a las funciones del dispositivo por medio del seguimiento del rostro de usuario captado a través de la cámara frontal.

Algunos de los colectivos que pueden beneficiarse de este proyecto son las personas con amputaciones, parálisis cerebral, lesión medular, distrofia muscular, esclerosis múltiple, esclerosis lateral amiotrófica (ELA) y otras enfermedades o discapacidades.

Para el desarrollo de EVA se ha contado con la colaboración de profesionales y usuarios de entidades de la Confederación ASPACE (entidad que agrupa a las principales entidades de Atención a la Parálisis Cerebral de toda España), como la de Tarragona.

La finalidad de la aplicación, gratuita y de código abierto, es que las personas con discapacidad puedan beneficiarse del uso de teléfonos móviles inteligentes y tabletas, y puedan ocupar el lugar que les corresponde en todos los ámbitos de la vida: familiar, educativo, laboral, recreativo y comunitario.

CREA Sistemas informáticos colabora desde el año 2004 con APPC Tarragona para la investigación, desarrollo y aplicación de soluciones tecnológicas para las personas con parálisis cerebral.

CREA ya desarolló, en 2008, Enable Viacam (eViacam), un software que sustituye la funcionalidad del ratón y permite manejar el puntero a partir del movimiento de la cabeza, pero en este caso funciona con un ordenador equipado con una cámara web.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.diaridetarragona.com/tecnologia/63435/una-aplicacion-permite-usar-moviles-y-tablets-sin-manos

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://www.diaridetarragona.com/tecnologia/63435/una-aplicacion-permite-usar-moviles-y-tablets-sin-manos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut