“No es competirà ni correrà sinó que es caminarà perquè els ciutadans puguin mostrar la seva cara solidària d’una manera efectiva”“No se competirá ni correrá sino que se caminará para que los ciudadanos puedan mostrar su cara solidaria de una forma efectiva”

Una caminada popular recorrerà el centre de Puertollano en solidaritat amb els malalts d’esclerosi múltiple diumenge, dia 21 d’octubre, a partir de les 11 hores des de la rotonda Verge de Gràcia. Un itinerari urbà on no es competirà ni correrà sinó que es caminarà perquè els ciutadans puguin mostrar la seva cara solidària d’una manera efectiva, com ha declarat la presidenta d’aquest col · lectiu, Mayte Blanco.

S’espera que participin al voltant de tres-centes persones que caminaran el Passeig de Sant Gregori des del Bosc per continuar fins a la zona sud i arribar a la Concha de la Música, on s’oferirà una exhibició de diversos exercicis per gimnàs Elite.

Els diners es destinaran per al servei de rehabilitació

Les inscripcions podran realitzar-se a partir de les 10,30 hores al punt de sortida amb una aportació simbòlica de 3 euros i cada un dels participants es farà entrega d’una bossa de compra plegable i una ampolla d’aigua. Segons Blanco els diners que es recaptin es destinarà a fer front a les despeses de manteniment del servei de rehabilitació i fisioteràpia que s’ofereix diàriament als afectats per aquesta patologia.

La regidora de serveis socials, Ana María Moralo , reconeix que es viuen moments difícils per a tots, però no per això s’ha de donar l’esquena a la solidaritat i la tercera edició d’aquesta caminada és una bona oportunitat per mostrar de manera real el valor que aquest concepte que segueix tenint.

Una malaltia que afecta 40.000 persones

Esclerosi Múltiple és una malaltia neurològica que es sol presentar en adults joves. El seu origen i la seva cura són desconeguts, però la investigació no cessa. Hi resideix l’esperança de trobar aviat una solució definitiva a l’Esclerosi Múltiple. L’evolució de la malaltia varia molt: mentre en uns casos permet fer una vida pràcticament “normal” en altres la qualitat de vida es pot veure condicionada.

A Espanya hi ha 40.000 persones amb Esclerosi Múltiple, a Europa 500.000 i més de dos milions al món. Tot i que la causa exacta de l’esclerosi es desconeix, molts científics creuen que la destrucció de la mielina és el resultat d’una resposta anormal del sistema immunològic cap al propi organisme. Normalment, el sistema immunològic defensa l’organisme de «invasors» aliens com ara els virus i bacteris. En les malalties autoimmunes, l’organisme ataca sense advertència el seu propi teixit. En l’EM, la substància atacada és la mielina.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.lacomarcadepuertollano.com/diario/noticia.php?dia=2012_10_17&noticia=2012_10_17_No_17.xml

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

Una caminata popular recorrerá el centro de Puertollano en solidaridad con los enfermos de esclerosis múltiple el próximo domingo, día 21 de octubre, a partir de las 11 horas desde la glorieta Virgen de Gracia. Un itinerario urbano en el que no se competirá ni correrá sino que se caminará para que los ciudadanos puedan mostrar su cara solidaria de una forma efectiva, como ha declarado la presidenta de este colectivo, Mayte Blanco.

Se espera que participen alrededor de trescientas personas que caminarán el Paseo de San Gregorio desde El Bosque para continuar hasta la zona sur y llegar a la Concha de la Música, en donde se ofrecerá una exhibición de diversos ejercicios por gimnasio Elite.

El dinero se destinará para el servicio de rehabilitación

Las inscripciones podrán realizarse a partir de las 10,30 horas en el punto de salida con una aportación simbólica de 3 euros y cada uno de los participantes se hará entrega de una bolsa de compra plegable y una botella de agua. Según Blanco el dinero que se recaude se destinará a hacer frente a los gastos de mantenimiento del servicio de rehabilitación y fisioterapia que se ofrece diariamente a los afectados por esta patología.

La concejal de servicios sociales, Ana María Moralo, reconoce que se viven momentos difíciles para todos, pero no por ello hay que dar la espalda a la solidaridad y la tercera edición de esta caminata es una buena oportunidad para mostrar de manera real el valor que este concepto que sigue teniendo.

Una enfermedad que afecta a 40.000 personas

Esclerosis Múltiple es una enfermedad neurológica que se suele presentar en adultos jóvenes. Su origen y su cura son desconocidos, pero la investigación no cesa. En ella reside la esperanza de encontrar pronto una solución definitiva a la Esclerosis Múltiple. La evolución de la enfermedad varía mucho: mientras en unos casos permite realizar una vida prácticamente “normal” en otros la calidad de vida puede verse condicionada.

En España hay 40.000 personas con Esclerosis Múltiple, en Europa 500.000 y más de dos millones en el mundo. A pesar de que la causa exacta de la esclerosis se desconoce, muchos científicos creen que la destrucción de la mielina es el resultado de una respuesta anormal del sistema inmunológico hacia el propio organismo. Normalmente, el sistema inmunológico defiende el organismo de «invasores» ajenos como por ejemplo los virus y bacterias. En las enfermedades autoinmunes, el organismo ataca sin advertencia su propio tejido. En la EM, la sustancia atacada es la mielina.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.lacomarcadepuertollano.com/diario/noticia.php?dia=2012_10_17&noticia=2012_10_17_No_17.xml

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content