MADRID, 18 Nov. (EUROPA PRESS) –

MADRID, 18 Nov. (EUROPA PRESS) –

   Una nanopartícula biodegradable resulta ser el vehicle perfecte per oferir d’amagat un antigen que enganya el sistema immune perquè aturi el seu atac a la mielina i posar fi a un model d’esclerosi múltiple remitent recidivant (EM) en ratolins, segons un nou estudi publicat a l’edició de diumenge de ‘ Nature Biotechnology ‘. La nova nanotecnologia també es pot aplicar a una varietat de malalties autoimmunes incloent diabetis de tipus 1, al · lèrgies alimentàries i al · lèrgies respiratòries com ara l’asma.MADRID, 18 Nov. (EUROPA PRESS) –

   Una nanopartícula biodegradable resulta ser el vehículo perfecto para ofrecer a hurtadillas un antígeno que engaña al sistema inmune para que detenga su ataque a la mielina y poner fin a un modelo de esclerosis múltiple remitente recidivante (EM) en ratones, según un nuevo estudio publicado en la edición del domingo de ‘Nature Biotechnology‘. La nueva nanotecnología también se puede aplicar a una variedad de enfermedades autoinmunes incluyendo diabetes de tipo 1, alergias alimentarias y alergias respiratorias tales como el asma.

En l’EM, el sistema immune ataca la membrana de mielina que protegeix a les cèl · lules dels nervis en el cervell, la medul · la espinal i el nervi òptic. Quan l’aïllament es destrueix, els senyals elèctrics no poden ser efectivament realitzades, donant com a resultat símptomes que varien des del adormiment lleu de les extremitats fins a la paràlisi o ceguesa. Al voltant del 80 per cent dels pacients amb EM tenen diagnosticada la forma remitent recidivant de la malaltia.

   La nanotecnologia desenvolupada pel consorci Northwestern Medicine dels Estats Units no suprimeix el sistema immune sencer igual que les teràpies actuals per l’EM, que fan que els pacients siguin més susceptibles a infeccions i provoquen majors taxes de càncer. Per contra, quan les nanopartícules es van unir a antígens de la mielina i es van injectar en els ratolins, el sistema immune es va restablir, deixant de reconèixer la mielina com un invasor estranger i detenint el seu atac.

“Aquest és un avanç molt significatiu en la immunoteràpia traslacional – va dir Stephen Miller , autor d’aquest estudi i expert en Investigació de Microbiologia i Immunologia a la Facultat de Medicina Feinberg de la Universitat Northwestern en Evanston (Illinois, Estats Units) -. La bellesa d’aquesta nova tecnologia és que pot ser utilitzada en moltes malalties relacionades amb el sistema immune, simplement canviant l’antigen que es lliura “.

   La nanopartícula, que es produeix fàcilment a partir d’una substància ja aprovada per l’agència nord-americana del medicament (FDA, per les sigles en anglès), va ser desenvolupat per Lonnie Shea, professor d’enginyeria química i biològica a l’Escola d’Enginyeria i Ciències Aplicades de la mateixa universitat. Segons la seva opinió, es tracta d’un “gran avanç” en la nanotecnologia.

   El mètode d’estudi té el mateix enfocament que ara s’està provant en pacients amb esclerosi múltiple en estudis clínics en fase I i II, amb una diferència clau: l’assaig clínic utilitza les pròpies cèl · lules blanques de la sang d’un pacient, un procediment intensiu i costós, per administrar l’antigen, mentre el propòsit d’aquest estudi en ratolins era veure si les nanopartícules poden ser tan eficaços com les cèl · lules blanques de la sang com a vehicles de lliurament del medicament, i ho són.

   Els avantatges de les nanopartícules és que poden produir fàcilment en un laboratori i estandarizarase per a la seva fabricació, de manera que serien una potencial teràpia més barata i més accessible per a la població general. A més, aquestes nanopartícules estan fetes d’un polímer anomenat poli (lactida-co-glicolida) (PLG), que consisteix en un àcid làctic i àcid glicòlic, ambdós metabòlits naturals en el cos humà. PLG és més comunament utilitzat per sutures biodegradables.

   En l’estudi, els investigadors van adjuntar antígens de mielina a les nanopartícules i l’hi van injectar per via intravenosa als ratolins. Les partícules van entrar a la melsa, que filtra la sang i ajuda al cos a eliminar l’envelliment i la mort de les cèl · lules sanguínies. Allà, les partícules van ser devorades pels macròfags, un tipus de cèl · lula immune, que a continuació, mostra els antígens en la seva superfície cel · lular.

El sistema immune veure les nanopartícules com les cèl · lules sanguínies normals que moren i no es va preocupar, el que va crear la tolerància immune a l’antigen inhibint directament l’activitat de les cèl · lules T sensibles a la mielina i va augmentar el nombre de cèl · lules T reguladores, a més de calmar la resposta autoimmune.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.europapress.es/salud/noticia-nanoparticula-detiene-esclerosis-multiple-ensayo-ratones-20121118191159.html

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

En la EM, el sistema inmune ataca la membrana de mielina que protege a las células de los nervios en el cerebro, la médula espinal y el nervio óptico. Cuando el aislamiento se destruye, las señales eléctricas no pueden ser efectivamente realizadas, dando como resultado síntomas que varían desde el adormecimiento leve de las extremidades hasta la parálisis o ceguera. Alrededor del 80 por ciento de los pacientes con EM tienen diagnosticada la forma remitente recidivante de la enfermedad.

   La nanotecnología desarrollada por el consorcio Northwestern Medicine de Estados Unidos no suprime el sistema inmune entero al igual que las terapias actuales para la EM, que hacen que los pacientes sean más susceptibles a infecciones y provocan mayores tasas de cáncer. Por el contrario, cuando las nanopartículas se unieron a antígenos de la mielina y se inyectaron en los ratones, el sistema inmune se restableció, dejando de reconocer la mielina como un invasor extranjero y deteniendo su ataque.

“Este es un avance muy significativo en la inmunoterapia traslacional –dijo Stephen Miller, autor principal del estudio y experto en Investigación de Microbiología e Inmunología en la Facultad de Medicina Feinberg de la Universidad Northwestern en Evanston (Illinois, Estados Unidos)–. La belleza de esta nueva tecnología es que puede ser utilizada en muchas enfermedades relacionadas con el sistema inmune, simplemente cambiando el antígeno que se entrega”.

   La nanopartícula, que se produce fácilmente a partir de una sustancia ya aprobada por la agencia estadounidense del medicamento (FDA, en sus siglas en inglés), fue desarrollado por Lonnie Shea, profesor de ingeniería química y biológica en la Escuela de Ingeniería y Ciencias Aplicadas de la misma universidad. A su juicio, se trata de un “gran avance” en la nanotecnología.

   El método de estudio tiene el mismo enfoque que ahora se está probando en pacientes con esclerosis múltiple en estudios clínicos en fase I y II, con una diferencia clave: el ensayo clínico utiliza las propias células blancas de la sangre de un paciente, un procedimiento intensivo y costoso, para administrar el antígeno, mientras el propósito de este estudio en ratones era ver si las nanopartículas pueden ser tan eficaces como las células blancas de la sangre como vehículos de entrega del medicamento, y lo son.

   Las ventajas de las nanopartículas es que pueden producirse fácilmente en un laboratorio y estandarizarase para su fabricación, por lo que serían una potencial terapia más barata y más accesible para la población general. Además, estas nanopartículas están hechas de un polímero llamado poli (lactida-co-glicolida) (PLG), que consiste en un ácido láctico y ácido glicólico, ambos metabolitos naturales en el cuerpo humano. PLG es más comúnmente utilizado para suturas biodegradables.

   En el estudio, los investigadores adjuntaron antígenos de mielina a las nanopartículas y se lo inyectaron por vía intravenosa a los ratones. Las partículas entraron en el bazo, que filtra la sangre y ayuda al cuerpo a eliminar el envejecimiento y la muerte de las células sanguíneas. Allí, las partículas fueron devoradas por los macrófagos, un tipo de célula inmune, que a continuación, muestra los antígenos en su superficie celular.

El sistema inmune vio a las nanopartículas como las células sanguíneas normales que mueren y no se preocupó, lo que creó la tolerancia inmune al antígeno inhibiendo directamente la actividad de las células T sensibles a la mielina y aumentó el número de células T reguladoras, además de calmar la respuesta autoinmune.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.europapress.es/salud/noticia-nanoparticula-detiene-esclerosis-multiple-ensayo-ratones-20121118191159.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut