A la Esclerosi Múltiple (EM) , les neurones poden patir danys independentment del lloc en què es trobin en el sistema nerviós central (SNC). La retina (part posterior de l’ull on vam rebre la llum de l’exterior) forma part del SNC, pel que és propensa a la pèrdua de neurones. L’ estudi i el mesurament del gruix de la retina pot contribuir a la predicció de l’empitjorament de la discapacitat en persones amb EM.

En aquest estudi multinacional realitzat pel Consorci Internacional del Sistema Visual a l’Esclerosi Múltiple (IMVISUAL) , els investigadors van fer un seguiment a 879 persones amb EM durant un màxim de cinc anys. Van descobrir que el gruix de la retina (capa neural de la retina) està relacionat amb la discapacitat i que, juntament amb la IRM (imatge per ressonància magnètica), es pot utilitzar per controlar el progrés de la malaltia.

Aquest enfocament és més barat i accessible que la IRM, pel que suposa una important eina de control per a l’EM. Els neuròlegs poden realitzar aquesta prova ocular, coneguda com tomografia de coherència òptica , fins i tot a pacients ambulatoris.

Accedeix a l’article complet (en anglès):
http://www.thelancet.com/journals/laneur/article/PIIS1474-4422%2816%2900068-5/abstract

Font:
http://www.msif.org/news/2016/05/06/specialized-eye-test-can-predict-disease-progression-ms/?lang=es

 

T’agrada aquesta notícia? Entra a www.eme1.es i contribueix directament a finançar nous projectes de recerca d’Esclerosi Múltiple. Junts, ¡arribarem més lluny!

>> VULL DONAR SUPORT A LA RECERCA! <<

En la Esclerosis Múltiple (EM), las neuronas pueden sufrir daños independientemente del lugar en que se encuentren en el sistema nervioso central (SNC). La retina (parte posterior del ojo donde recibimos la luz del exterior) forma parte del SNC, por lo que es propensa a la pérdida de neuronas. Elestudio y la medición del grosor de la retina puede contribuir a la predicción del empeoramiento de la discapacidad en personas con EM.

En este estudio multinacional realizado por el Consorcio Internacional del Sistema Visual en la Esclerosis Múltiple (IMVISUAL), los investigadores hicieron un seguimiento a 879 personas con EM durante un máximo de cinco años. Descubrieron que el grosor de la retina (capa neural de la retina) está relacionado con la discapacidad y que, junto con la IRM (imagen por resonancia magnética), se puede utilizar para controlar el progreso de la enfermedad.

Este enfoque es más barato y accesible que la IRM, por lo que supone una importante herramienta de control para la EM. Los neurólogos pueden realizar esta prueba ocular, conocida como tomografía de coherencia óptica, incluso a pacientes ambulatorios.

Accede al artículo completo (en inglés):
http://www.thelancet.com/journals/laneur/article/PIIS1474-4422%2816%2900068-5/abstract

Fuente:
http://www.msif.org/news/2016/05/06/specialized-eye-test-can-predict-disease-progression-ms/?lang=es

 

¿Te gusta esta noticia? Entra en www.eme1.es y contribuye directamente a financiar nuevos proyectos de investigación de Esclerosis Múltiple. Juntos, ¡llegaremos más lejos!

>> ¡QUIERO APOYAR LA INVESTIGACIÓN! <<

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.esclerosismultiple.com/una-prueba-ocular-para-predecir-la-progresion-de-la-em/

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://www.esclerosismultiple.com/una-prueba-ocular-para-predecir-la-progresion-de-la-em/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content