L’aplicació mòbil ‘Con la EM’ facilita la interacció entre pacients i permet adaptar-se a qualsevol grau de mobilitat

L’aplicació mòbil ‘Amb l’EM’ facilita la interacció entre pacients i permet adaptar-se a qualsevol grau de mobilitat

L’Associació d’Esclerosi Múltiple de Navarra (Ademna) ha incorporat a les seves instal·lacions d’Ansoáin una nova taula interactiva per a la rehabilitació cognitiva dels pacients d’esclerosi múltiple. La taula, anomenada Atouch Interactive Table, ha estat desenvolupada per l’empresa espanyola Virtualware i donada per la companyia de ciència i tecnologia Merck com a resultat del rànquing realitzat pels usuaris de l’aplicació mòbil Amb l’EM .La taula interactiva està pensada com una eina de rehabilitació per a aquests pacients, i permet treballar les habilitats cognitives des del joc, rehabilitant els problemes d’equilibri, la manca de coordinació, els trastorns de moviment i de la postura i els dèficits motors. Durant l’any passat aquesta taula va servir per presentar l’aplicació en moltes ciutats d’Espanya. El març de l’any passat, de la mà de l’Associació Sevillana d’Esclerosi Múltiple (ASEM). Es tracta d’una taula adaptada a les persones amb mobilitat reduïda i proveïda de tecnologia ‘multitouch’, que permet interactuar a diverses persones alhora. A més, en ser multitàctil, permet jugar i competir de manera col·laborativa, fomentant el treball en grup.

Mercedes Polanco, terapeuta ocupacional de Ademna, expliques que “des del principi hem trobat que no només es tracta d’una eina de rehabilitació cognitiva. Per la seva mida, i per ser tàctil, estem podent treballar els aspectes motors “. En aquest sentit, aclareix que “permet incloure totes les adaptacions possibles per a persones amb mobilitat reduïda; la taula es pot gestionar fins i tot amb el mentó. I més enllà de les capacitats tècniques de la taula, aporta una motivació extra a la rehabilitació cognitiva, ja que es tracta d’una forma diferent de fer-la “.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.diariodesevilla.es/article/salud/2390097/una/mesa/interactiva/ayuda/la/rehabilitacion/de/la/esclerosis/multiple.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content