Barcelona, 18 des (EFE). – Un estudi ha demostrat que el tractament amb vacunes d’ADN és eficaç per reduir els símptomes degeneratius i inflamatoris en el model animal de l’esclerosi múltiple, l’encefalomielitis autoimmune experimental.Barcelona, 18 dic (EFE).- Un estudio ha demostrado que el tratamiento con vacunas de ADN es eficaz para reducir los síntomas degenerativos e inflamatorios en el modelo animal de la esclerosis múltiple, la encefalomielitis autoinmune experimental.
La investigació, duta a terme pel Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (CEMCAT) i la Vall Hebron Institut de Recerca (VHIR), aporta resultats esperançadors per al tractament de l’esclerosi múltiple i altres patologies autoimmunes amb vacunes que inclouen ADN.
Segons han informat avui el Departament de Salut i els centres investigadors, l’objectiu de l’estudi, que s’ha realitzat amb ratolins, era conèixer els mecanismes per la qual cosa les vacunes d’ADN causen una regulació immunològica en el model animal d’esclerosi i investigar els efectes terapèutics que podria tenir en la inflamació i els canvis degeneratius que pateixen els afectats per aquesta malaltia.
Els ratolins utilitzats en l’experiment es van agrupar en quatre grups, als quals es va vacunar dues vegades en 14 dies amb diferents formes d’ADN, que contenen els gens per a la producció de les diferents proteïnes de la mielina, per veure l’efecte que tenia sobre el teixit del sistema nerviós central dels animals.
Els resultats de l’estudi demostren que la vacuna que incorpora ADN que conté la glicoproteïna mielínica dels oligodendròcits redueix els símptomes clínics i el dany al teixit cerebral associat a la malaltia en el model animal d’esclerosi múltiple.
Segons els investigadors, aquests resultats suggereixen per primera vegada que els efectes positius de les vacunes amb ADN en el model animal no es limiten només a mecanismes antiinflamatoris, sinó que també poden ser eficaços com mecanismes neuroprotectors.
Tot i que les conclusions d’aquest estudi només són aplicables al model animal d’esclerosi múltiple, els investigadors creuen que els resultats obtinguts també poden determinar la validesa i seguretat d’utilitzar vacunes d’ADN en estudis amb persones.
INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE
TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE
La investigación, llevada a cabo por el Centro de Esclerosis Múltiple de Cataluña (Cemcat) y el Vall Hebron Institut de Recerca (VHIR), aporta resultados esperanzadores para el tratamiento de la esclerosis múltiple y otras patologías autoinmunes con vacunas que incluyen ADN.
Según han informado hoy el Departamento de Salud y los centros investigadores, el objetivo del estudio, que se ha realizado con ratones, era conocer los mecanismos por lo que las vacunas de ADN causan una regulación inmunológica en el modelo animal de esclerosis e investigar los efectos terapéuticos que podría tener en la inflamación y los cambios degenerativos que sufren los afectados por esta enfermedad.
Los ratones utilizados en el experimento se agruparon en cuatro grupos, a los que se vacunó dos veces en 14 días con diferentes formas de ADN, que contienen los genes para la producción de las diferentes proteínas de la mielina, para ver el efecto que tenía sobre el tejido del sistema nervioso central de los animales.
Los resultados del estudio demuestran que la vacuna que incorpora ADN que contiene la glicoproteína mielínica de los oligodendrocitos reduce los síntomas clínicos y el daño en el tejido cerebral asociado a la enfermedad en el modelo animal de esclerosis múltiple.
Según los investigadores, estos resultados sugieren por primera vez que los efectos positivos de las vacunas con ADN en el modelo animal no se limitan sólo a mecanismos antiinflamatorios, sino que también pueden ser eficaces como mecanismos neuroprotectores.
Aunque las conclusiones de este estudio sólo son aplicables al modelo animal de esclerosis múltiple, los investigadores creen que los resultados obtenidos también pueden determinar la validez y seguridad de utilizar vacunas de ADN en estudios con personas.
INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE: