L’esclerosi múltiple és una malaltia que afecta a la província a unes cinc-centes seixanta persones. L’associació Ajdem realitza una labor important per aquest tipus de pacients i, cada any, organitza unes jornades en les quals s’aborden els avanços i les teràpies relacionats amb la dolència. La esclerosis múltiple es una enfermedad que afecta en la provincia a unas quinientas sesenta personas. La asociación Ajdem realiza una labor importante por este tipo de pacientes y, cada año, organiza unas jornadas en las que se abordan los avances y las terapias relacionados con la dolencia.Descobrir les investigacions en esclerosi múltiple, les teràpies o les ajudes que es poden rebre van ser alguns dels assumptes que es van abordar, ahir, en les catorzenes jornades que va celebrar l’Associació Jiennense d’Esclerosi Múltiple Verge del Carmen (Ajdem). El col·lectiu va aportar, un any més, informació a pacients, familiars i professionals. Com van donar a conèixer tant la delegada provincial de Salut, Josefa García, com l’alcalde de la ciutat, José Enrique Fernández de Moya, en l’actualitat uns cinc-cents seixanta jiennenses estan inclosos dins de el “cens” d’aquesta dolència.

El president de la Ajdem, Juan Gámez, es va mostrar satisfet per la participació aconseguida en les ponències, impartides per experts de primer nivell. “Des del punt de vista de la neurologia hem conegut els últims avanços en tractaments per a la malaltia. També s’ha parlat, en la línia de la investigació, sobre la teràpia cel·lular, i en relació amb el món laboral s’ha tractat el reconeixement de la minusvalidesa i les prestacions que hi ha per incapacitat en la Seguretat Social”, va assenyalar.

La Ajdem compte, en aquests moments, amb més de quatre-cents socis entre malalts, familiars i altres integrants que es van solidaritzar amb la seva causa. Atén a persones de tota la província. “Encara que la seva seu principal està en Baeza, tenim una altra a Jaén, a més de dos centres de rehabilitació”, va indicar Gámez, i va precisar que encara que l’esclerosi múltiple no té “guareix medicativa”, sí que es pot retardar l’aparició dels brots o minimitzar els efectes.

Per la seva banda, l’alcalde de la capital va elogiar la labor que realitza l’associació i va afirmar que es posa “a la seva sencera disposició” per a allò que precisin. També va afegir que la Ajdem tindrà el respatller de l’Ajuntament. SILVIA RUIZ DÍAZ / JAÉN

 

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.diariojaen.es/index.php/menujaen/25-notlocales/44013-unos-560-jiennenses-estan-en-el-qcensoq-de-la-esclerosis-multiple

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.softcatala.org/traductor

Descubrir las investigaciones en esclerosis múltiple, las terapias o las ayudas que se pueden recibir fueron algunos de los asuntos que se abordaron, ayer, en las decimocuartas jornadas que celebró la Asociación Jiennense de Esclerosis Múltiple Virgen del Carmen (Ajdem). El colectivo aportó, un año más, información a pacientes, familiares y profesionales. Como dieron a conocer tanto la delegada provincial de Salud, Josefa García, como el alcalde de la ciudad, José Enrique Fernández de Moya, en la actualidad unos quinientos sesenta jiennenses están incluidos dentro del “censo” de esta dolencia.

El presidente de la Ajdem, Juan Gámez, se mostró satisfecho por la participación alcanzada en las ponencias, impartidas por expertos de primer nivel. “Desde el punto de vista de la neurología hemos conocido los últimos avances en tratamientos para la enfermedad. También se ha hablado, en la línea de la investigación, sobre la terapia celular, y en relación con el mundo laboral se ha tratado el reconocimiento de la minusvalía y las prestaciones que hay por incapacidad en la Seguridad Social”, señaló.

La Ajdem cuenta, en estos momentos, con más de cuatrocientos socios entre enfermos, familiares y otros integrantes que se solidarizaron con su causa. Atiende a personas de toda la provincia. “Aunque su sede principal está en Baeza, tenemos otra en Jaén, además de dos centros de rehabilitación”, indicó Gámez, y precisó que aunque la esclerosis múltiple no tiene “cura medicativa”, sí que se puede retrasar la aparición de los brotes o minimizar los efectos.

Por su parte, el alcalde de la capital elogió la labor que realiza la asociación y afirmó que se pone “a su entera disposición” para aquello que precisen. También añadió que la Ajdem tendrá el respaldo del Ayuntamiento.SILVIA RUIZ DÍAZ / JAÉN

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

 

http://www.diariojaen.es/index.php/menujaen/25-notlocales/44013-unos-560-jiennenses-estan-en-el-qcensoq-de-la-esclerosis-multiple

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content