Sentir que és una alenada la vida , que 20 anys no és res ….. canta el tango «Tornar» de Carlos Gardel … però si en Ademto mirem 20 anys enrere, quan Julián Ludeña Ram s decidís fundar Ademto, en aquestes dues dècades han estat moltes les coses que han succeït a la nostra associació: de les primeres reunions en una taula llitera amb 18 associats , dels primers difícils diagnòstics mèdics, de l’absència de fàrmacs per al tractament, de la prescripció de repòs i de la temuda arribada de la gran discapacitat ……

Ara penso, 20 anys són molt més que res … ..¡qué gran recorregut !: comptem amb un modern i espaiós centre per a la rehabilitació integral a Toledo capital; amb fàrmacs potents que encara que no curen , modifiquen el curs de la malaltia; amb tecnologia per a diagnosticar amb rapidesa la malaltia ; amb bons professionals a l’ capdavant de la recerca europea en esclerosi múltiple i dins de C-LM, amb el Grup investigador en Neuroinmuno-Reparació, dirigit pel dr. Diego Clemente López, a l’Hospital Nacional de Parapléjicos; hem superat una profunda crisi, que ha deixat pel camí altres associacions … .però el nostre major triomf és ser avui un referent per a pacients i familiars , fent un gran treball i ens hem convertit en imprescindibles. Així és, doncs vam desenvolupar una labor fins ara a penes contemplada i estem ocupant el lloc vacant on no arriba el sistema sanitari públic.

Aquesta responsabilitat que hem assumit en la província de Toledo ha estat possible, malgrat el nostre àmbit limitat, per la profunda convicció de convertir els límits en la vora perquè:

  • 1º-Som capaços de posar esperança , davant el desconcert i la incertesa per l’arribada de la malaltia
  • 2º-Estem compromesos amb la qualitat de vida física i emocional , oferint suport i tractament rehabilitador especialitzat a les persones amb EM i altres malalties neurològiques.
  • 3º-Apostem sempre per la investigació, la nostra esperança en la cura i prevenció de l’esclerosi múltiple .

Però en aquesta tasca no hem estat sols. Ademto ha d’agrair a tots els que ens han donat suport per arribar fins aquí ia tots aquells que estem segurs  es sumaran a l’apassionant projecte de Ademto que, encara que difícil, no deixa d’oferir-nos oportunitats diàries per ser millors persones i per valorar les petites coses de la vida.

Finalment, tota això ha estat possible gràcies al millor grup humà d’associats i de professionals (el nostre equip de rehabilitació interdisciplinari) que construïm Ademto. Sense ells, res d’això hauria passat.

Sentir que es un soplo la vida, que 20 años no es nada….. canta el tango «Volver» de Carlos Gardel…pero si en Ademto miramos 20 años atrás, cuando Julián Ludeña Ramos decidiera fundar Ademto, en estas dos décadas han sido muchas las cosas que han sucedido en nuestra asociación: de las primeras reuniones en una mesa camilla con 18 asociados, de los primeros difíciles diagnósticos médicos, de la ausencia de fármacos para el tratamiento, de laprescripción de reposo y de la temida llegada de la gran discapacidad……

Ahora pienso, 20 años son mucho más que nada…..¡qué gran recorrido!: contamos con un moderno y espacioso centro para la rehabilitación integral en Toledo capital; con fármacos potentes que aunque no curan, modifican el curso de la enfermedad; con tecnología para diagnosticar con rapidez la enfermedad; con buenos profesionales a la cabeza de la investigación europea en esclerosis múltiple y dentro de C-LM, con el Grupo investigador en Neuroinmuno-Reparación, dirigido por el dr. Diego Clemente López, en el Hospital Nacional de Parapléjicos; hemos superado una profunda crisis, que ha dejado por el camino otras asociaciones….pero nuestro mayor triunfo es ser hoy un referente para pacientes y familiares, haciendo un gran trabajo y nos hemos convertido en imprescindibles. Así es, pues desarrollamos una labor hasta ahora a penas contemplada y estamos ocupando el lugar vacante donde no llega el sistema sanitario público.

Esta responsabilidad que hemos asumido en la provincia de Toledo ha sido posible, a pesar de nuestro ámbito limitado, por la profunda convicción de convertir los límites en orillas porque:

  • 1º-Somos capaces de poner esperanza, ante el desconcierto y la incertidumbre por la llegada de la enfermedad
  • 2º-Estamos comprometidos con la calidad de vida física y emocional, ofreciendo apoyo y tratamiento rehabilitador especializado a las personas con EM y otras enfermedades neurológicas.
  • 3º-Apostamos siempre por la investigación, nuestra esperanza en la cura y prevención de la esclerosis múltiple.

Pero en esta tarea no hemos estado solos. Ademto tiene que agradecer a todos los que nos han apoyado para llegar hasta aquí y a todos aquellos que estamos seguros se sumarán al apasionante proyecto de Ademto que, aunque difícil, no deja de ofrecernos oportunidades diarias para ser mejores personas y para valorar las pequeñas cosas de la vida.

Por último, toda esto ha sido posible gracias al mejor grupo humano de asociados y de profesionales (nuestro equipo de rehabilitación interdisciplinar) que construimos Ademto. Sin ellos, nada de esto habría sucedido.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.abc.es/espana/castilla-la-mancha/toledo/abci-veinte-anos-trabajando-esclerosis-multiple-201607021744_noticia.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://www.abc.es/espana/castilla-la-mancha/toledo/abci-veinte-anos-trabajando-esclerosis-multiple-201607021744_noticia.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut