Marca la casella de X Solidària a la declaració de la renda. Amb aquest simple gest pots ajudar a milions de persones a través dels programes socials que desenvolupen les entitats socials del país.

Amb l’arrencada de la campanya de la Declaració de la Renda 2017, ONG i entitats del tercer sector de tot Espanya han posat en marxa la campanya informativa ‘X Solidària’, amb la qual pretenen informar la societat de tots els beneficis que comporta marcar la casella 106 d’Activitats d’Interès Social. Ja sigui en la versió web, en la nova app o ‘in situ’ en una oficina d’Hisenda, posar una X a la casella 106 de la declaració significa destinar el 0,7% de l’IRPF a projectes socials.

Sense cap perjudici per a la persona que estigui fent la seva declaració. Dit d’una altra manera: marcant la casella d’Activitats d’Interès Social es decideix a on volem que vagin una part dels nostres ingressos; concretament, a projectes socials per facilitar la vida a persones amb discapacitat, dones i menors en risc d’exclusió social i altres grups socials menys afavorits. I és gratis: la persona que declari no li costarà ni un cèntim. L’any passat, la recaptació obtinguda a través de la ‘X Solidària’ va ascendir a un total de 314 milions d’euros, 14 milions més que en 2016. Amb aquesta aportació, s’ha aconseguit finançar diferents projectes d’interès social, entre ells un destinat a les més de 47.000 persones afectades d’Esclerosi Múltiple a Espanya .

‘Connecta’t amb l’Esclerosi Múltiple’

L’Associació Espanyola d’Esclerosi Múltiple (AEDEM-COCEMFE) està desenvolupant un projecte de difusió i sensibilització sobre l’esclerosi múltiple per donar visibilitat a la malaltia. Finançat a través del 0,7% de l’IRPF gestionat per COCEMFE, aquest projecte és possible gràcies a les persones que marquen la X Solidària en la seva declaració de la renda. AEDEM-COCEMFE està desenvolupant durant aquest any 2018 el projecte “Connecta’t amb l’Esclerosi Múltiple”, amb el qual es pretén conscienciar l’opinió pública sobre aquesta malaltia, brindant informació especialitzada i actualitzada a les 47.000 persones que pateixen esclerosi múltiple a Espanya. Amb aquest projecte, recolzat per la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE), es vol posar de manifest l’existència d’una malaltia encara desconeguda en molts aspectes, informant dels nous avenços en investigació, divulgant els serveis que ofereix AEDEM -COCEMFE i els seus 46 associacions membres, i donant visibilitat a aquesta patologia.

 

X Solidària

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content