La història de Ramón li porta la contrària a tot pronòstic mèdic, aquest home espanyol ha aconseguit córrer un “Ironman”, la prova més exigent del triatlóLa historia de Ramón le lleva la contraria a todo pronóstico médico, este hombre español ha logrado correr un “Ironman”, la prueba más exigente del triatlón

Ramón Arroyo va ser diagnosticat amb esclerosi múltiple als seus 32 anys de vida i encara que es trobava en la millor etapa laboral i productiva, aquesta edat correspon a la mitjana d’aparició d’aquesta malaltia neurodegenerativa que afecta milions de persones a tot el planeta.
Encara que l’esclerosi múltiple pot paralitzar totalment les funcions vitals d’una persona, la història de Ramón li porta la contrària a tot pronòstic mèdic , aquest home espanyol ha aconseguit córrer un “Ironman”, la prova més exigent del triatló.

Arroyo no podria caminar ni tan sols 200 metres , però, la seva desitjos de viure plenament i al veure incapaç d’aixecar al seu fill en braços, va prendre el desafiament de sortir a caminar fins a la parada del metro, situada a aquesta distància del seu lloc de residència i contra tota expectativa ho va aconseguir.

Inicialment quan va ser diagnosticat amb esclerosi múltiple es va deixar vèncer per la malaltia, però després de recórrer aquests 200 metres , Ramón Arroyo va buscar activitats esportives per practicar on pogués desplaçar al llarg de distàncies més llargues i va ser allà quan va decidir lluitar contra l’EM.
Sortir a nedar, córrer, anar en bicicleta, aquestes activitats que semblaven impossibles per el seu quadre clínic van resultar curtes i es va llançar a córrer un triatló per a persones amb les seves capacitats.

Encara que semblava arribar al cim, posteriorment Arroyo es va apuntar i va aconseguir acabar una de les més dures curses d’aquest tipus, el “Iron Man”  són 3,8 quilòmetres nedant, 180 quilòmetres en bicicleta i per rematar, 42,195 quilòmetres corrent.

No obstant això, Rierol de 41 anys , no considera perfilar-se com un exemple a seguir estrictament, segons comprèn alguns pacients amb EM no poden caminar, ell mateix ha viscut fortes caigudes per la malaltia, però per aquest atleta la importància del seu missatge radica que “rendir-se no és una opció” i que cada persona ha d’enfrontar el seu propi Ironman.

Font: verne.elpais.com

Ramón Arroyo fue diagnosticado con esclerosis múltiple a sus 32 años de vida y aunque se encontraba en la mejor etapa laboral y productiva, esta edad corresponde a la media de aparición de esta enfermedad neurodegenerativa que afecta a millones de personas en todo el planeta.
Aunque la esclerosis múltiple puede paralizar totalmente las funciones vitales de una persona, la historia de Ramón le lleva la contraria a todo pronóstico médico, este hombre español ha logrado correr un “Ironman”, la prueba más exigente del triatlón.

Arroyo no podría caminar ni siquiera 200 metros, sin embargo, su deseos de vivir plenamente y al verse incapaz de levantar a su hijo en brazos, tomó el desafío de salir a caminar hasta la parada del metro, ubicada a esa distancia de su lugar de residencia y contra toda expectativa lo logró.

Inicialmente cuando fue diagnosticado con esclerosis múltiple se dejó vencer por la enfermedad, pero luego de recorrer esos 200 metrosRamón Arroyo buscó actividades deportivas para practicar donde pudiese desplazarse a lo largo de distancias más largas y fue allí cuando decidió luchar contra la EM.
Salir a nadar, correr, andar en bicicleta, estas actividades que parecían imposibles para su cuadro clínico resultaron cortas y se lanzó a correr un triatlón para personas con sus capacidades

Aunque parecía llegar a la cumbre, posteriormente Arroyo se apuntó y logró acabar una de las más duras carreras de este tipo, el “Iron Man” son 3,8 kilómetros nadando, 180 kilómetros en bicicleta y para rematar, 42,195 kilómetros corriendo.

Sin embargo, Arroyo de 41 años, no considera perfilarse como un ejemplo a seguir estrictamente, según comprende algunos pacientes con EM no pueden caminar, él mismo ha vivido fuertes caídas por la enfermedad, pero para este atleta la importancia de su mensaje radica en que “rendirse no es una opción” y que cada persona debe enfrentar su propio Ironman.

Fuente: verne.elpais.com

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.noticias.com.ve/culmina-un-ironman-con-esclerosis-multiple/

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME


 

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://www.noticias.com.ve/culmina-un-ironman-con-esclerosis-multiple/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content