Segons dades aportades per la Societat Espanyola de Neurologia (SEN), la prevalença del dolor crònic podria arribar al 11 per cent de la població espanyola, dels quals un 47 per cent pateix dolor diàriament.

La consulta per dolor suposa el 50 per cent de les visites a atenció primària. Dins de les consultes que es realitzen per dolor, el dolor neuropàtic representa ja el 25 per cent de les que es produeixen en els centres de salut. A Espanya, el 8 per cent dels pacients que acudeixen al neuròleg pateixen dolor neuropàtic i ja és el 8è diagnòstic en ordre de freqüència. Encara que com a mínim, hi hauria entre 300.000 i 600.000 persones a Espanya amb dolor neuropàtic, alguns estudis assenyalen que al voltant del 6-8 per cent de la població podria presentar alguna forma de dolor neuropàtic, el que significaria uns tres milions d’afectats a Espanya. A més, tenint en compte que les causes que el produeixen són molt prevalents en la població (diabetis, infecció per herpes zòster, ictus, esclerosi múltiple, polineuropaties) i en molts casos per patologies associades a l’edat, es pot esperar un augment en el nombre de pacients afectats de dolor neuropàtic en els propers anys.

“El dolor neuropàtic es considera com un dels pitjors dolors, no només per la dificultat del tractament, a causa de la seva enorme complexitat fisiopatològica, sinó també per la forma tan intensa en la que l’experimenten els pacients i que condueix a una pèrdua de qualitat de vida ia una limitació funcional acusada al llarg del temps “, assenyala José María Gómez Argüelles, coordinador del Grup d’Estudi de Dolor Neuropàtic de la Societat Espanyola de Neurologia. “Encara que en els últims anys s’està produint un gran avanç en el coneixement de la fisiopatologia del dolor neuropàtic i s’estan desenvolupant noves molècules més específiques per al tractament d’aquesta entitat, actualment, el dolor neuropàtic crònic constitueix un repte diagnòstic i terapèutic per a tota la comunitat mèdica “.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.gacetamedica.com/especializada/el-dolor-neuropatico-representa-el-25-de-las-consultas-por-dolor-BB553003

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut