Granada, 18 ago .- Cortes i Graena (Granada) ha estrenat un hotel de quatre estrelles que ofereix accessibilitat universal per a persones amb discapacitat, incloses visual i auditiva, i que ha creat 17 llocs de treball, tres d’ells per a aquest col·lectiu.

Granada, 18 ago.- Cortes y Graena (Granada) ha estrenado un hotel de cuatro estrellas que ofrece accesibilidad universal para personas con discapacidad, incluidas visual y auditiva, y que ha creado 17 puestos de trabajo, tres de ellos para este colectivo.

Aquest municipi de poc més d’un miler d’habitants ofereix des d’aquesta setmana el primer hotel d’aquestes característiques de la província de Granada, un dels pocs amb total accessibilitat que funcionen al país.
Es tracta d’un hotel de quatre estrelles amb accés directe al balneari de Graena, un dels pilars de l’economia del municipi, i que ha adaptat tot l’entorn a les necessitats de persones amb qualsevol tipus de discapacitat.

Inclou diverses habitacions amb accés universal que, a més, es comuniquen amb una segona habitació, cosa poc habitual però ideat per respondre a les necessitats d’aquest col·lectiu.

L’establiment hoteler complementarà amb tractaments estètics l’oferta que ofereix al visitant del balneari de Graena, les aigües mineromedicinals ja eren usades en època romana i nassarita.

Durant el procés de construcció de l’hotel s’ha comptat amb la col·laboració d’especialistes en accessibilitat de Ilunion Tecnologia i Accessibilitat, empresa del grup empresarial de l’ONCE i la seva Fundació, que han aportat la seva experiència i coneixement tècnic per fer de l’hotel un entorn d’espais i serveis accessibles per a tots els seus clients.

A més d’eliminar barreres arquitectòniques, l’hotel està adaptat a problemes de visió o audició i ha tingut en compte en el seu disseny les necessitats del col·lectiu en els accessos, aparcaments, la senyalítica, la disposició de la recepció i fins a les mesures d’emergències.

Per aprofitar la seva inauguració, la Fundació Descobreix i l’Ajuntament de Corts i Graena, l’associació Parlant de Ciència i Aigües Termals de Graena exhibeixen l’exposició ‘Cristalls, un món per descobrir’, destinada a exposar la investigació que des de fa anys es porta a terme a les instal·lacions del balneari.

L’hotel, que ha comptat amb un pressupost de 3,5 milions d’euros finançats amb diferents fons, compta amb seixanta habitacions amb una capacitat per a cent hostes, repartides en tres plantes i una superfície de més de 4.000 metres quadrats.

Ha servit a més per crear 17 nous llocs de treball al municipi, tres d’ells ocupats per persones amb discapacitat, i pretén oferir serveis addicionals de qualitat al poble i incrementar el nombre d’usuaris del balneari.

Des del segle XV, els metges de l’Hospital Real de Guadix i metges del Regne de Granada van començar a prescriure l’ús d’aquests banys per al tractament de diverses malalties pels beneficis terapèutics de les seves aigües, que emanen a 43 graus, són molt riques en ferro i recomanades per a afeccions reumatològiques, del sistema nerviós, respiratori i dermatològiques.

Este municipio de poco más de un millar de habitantes ofrece desde esta semana el primer hotel de estas características de la provincia de Granada, uno de los pocos con total accesibilidad que funcionan en el país.
Se trata de un hotel de cuatro estrellas con acceso directo al balneario de Graena, uno de los pilares de la economía del municipio, y que ha adaptado todo el entorno a las necesidades de personas con cualquier tipo de discapacidad.

Incluye varias habitaciones con acceso universal que, además, se comunican con una segunda habitación, algo poco habitual pero ideado para responder a las necesidades de este colectivo.

El establecimiento hotelero complementará con tratamientos estéticos la oferta que ofrece al visitante del balneario de Graena, cuyas aguas mineromedicinales ya eran usadas en época romana y nazarí.

Durante el proceso de construcción del hotel se ha contado con la colaboración de especialistas en accesibilidad de Ilunion Tecnología y Accesibilidad, empresa del grupo empresarial de la ONCE y su Fundación, que han aportado su experiencia y conocimiento técnico para hacer del hotel un entorno de espacios y servicios accesibles para todos sus clientes.

Además de eliminar barreras arquitectónicas, este hotel está adaptado a problemas de visión o audición y ha tenido en cuenta en su diseño las necesidades del colectivo en los accesos, aparcamientos, la señalítica, la disposición de la recepción y hasta las medidas de emergencias.

Para aprovechar su inauguración, la Fundación Descubre y el Ayuntamiento de Cortes y Graena, la asociación Hablando de Ciencia y Aguas Termales de Graena exhiben la exposición ‘Cristales, un mundo por descubrir’, destinada a exponer la investigación que desde hace años se lleva a cabo en las instalaciones del balneario.

El hotel, que ha contado con un presupuesto de 3,5 millones de euros financiados con diferentes fondos, cuenta con sesenta habitaciones con una capacidad para cien huéspedes, repartidas en tres plantas y una superficie de más de 4.000 metros cuadrados.

Ha servido además para crear 17 nuevos empleos en el municipio, tres de ellos ocupados por personas con discapacidad, y pretende ofrecer alojamiento de alta calidad en el pueblo e incrementar el número de usuarios del balneario.

Desde el siglo XV, los médicos del Hospital Real de Guadix y galenos del Reino de Granada empezaron a prescribir el uso de estos baños para el tratamiento de diversas enfermedades por los beneficios terapéuticos de sus aguas, que emanan a 43 grados, son muy ricas en hierro y recomendadas para afecciones reumatológicas, del sistema nervioso, respiratorio y dermatológicas.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.lavanguardia.com/local/sevilla/20160818/404022350385/inauguran-hotel-de-4-estrellas-con-accesibilidad-universal-a-discapacitados.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://www.lavanguardia.com/local/sevilla/20160818/404022350385/inauguran-hotel-de-4-estrellas-con-accesibilidad-universal-a-discapacitados.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content