Els investigadors proven ara si la mateixa tècnica serveix igualment per a la Diabetis tipus 1 i l’asma.Los investigadores prueban ahora si la misma técnica sirve igualmente para la Diabetes tipo 1 y el asma.

Estem davant d’un gran avanç en la nanotecnologia i l’esclerosi múltiple, dos camps molt important que combinen tecnologia i medicina. S’ha aconseguit transformar una nanopartícula biodegradable en un vehicle perfecte per enganyar el sistema immune i que aquest alliberi un antigen que aturi el seu atac a la mielina i pari el desenvolupament de la esclerosi múltiple remitent-recurrent  en ratolins, segons una nova investigació del Northwestern Medicine nord-americà.

 Aquest nou avanç en nanotecnologia també pot ser aplicat a una gran varietat de mals autoimmunes, incloent la diabetis tipus 1, al · lèrgies alimentàries i altres de tipus aeri, com l’asma.

 En l’esclerosi múltiple, el sistema immune ataca la membrana de mielina que aïlla les cèl · lules nervioses en el cervell, la medul · la espinal i el nervi òptic. Aquest aïllament és destruït, i els senyals elèctriques no poden transmetre de forma adequada, de manera que qui la pateix pateix una sèrie de símptomes que van des de la paràlisi a la ceguesa. Sobre un 80% de pacients d’esclerosi múltiple són diagnosticats amb la forma remitent-recurrent.

 Aquesta nanotecnologia no suprimeix el sistema immune del tot, com si fan les teràpies desenvolupades fins ara, amb les quals els pacients són més susceptibles a infeccions diàries o patir fins i tot en major probabilitat diferents càncers. Quan les nanopartícules s’adhereixen als antígens de la mielina i són injectades en els ratolins, el sistema immune torna a un estat normal. El sistema immune deixa de reconèixer la mielina com un invasor aliè a ell, i deté el seu atac.

 ” Aquest és un avanç significatiu en la immunoteràpia translacional “, afirma Stephen Miller , un dels autors de l’estudi. ” La bellesa d’aquesta nova tecnologia és que pot ser utilitzada en molts altres mals relacionats amb la immunitat. Simplement hem de canviar l’antigen que és alliberat “.

 ” El sant grial és el desenvolupament d’una teràpia que sigui específica a la resposta inmunopatológica, en aquest cas la mielina a la que ataca el cos “, afegeix Miller. ” La nostra aproximació reinicia el sistema immune, de manera que no ataqui la mielina, però deixa la funció normal del sistema immune intacta “.

 La nanopartícula, feta d’una substància de fàcil producció i aprovada per l’agència FDA nord-americana, va ser desenvolupada per Lonnie Shea , professor d’enginyeria química i biològica al Northwestern s McCormick School of Engineering and Applied Science.

 ” Aquest és un avanç tremend en nanotecnologia, i mostra que podem utilitzar per regular el sistema immune “, afegeix Shea, en l’article publicat ahir a la revista Nature Biotechnology .

 El mètode aplicat en aquest estudi és el mateix que està sent provat en aquests moments en múltiples pacients d’esclerosi múltiple, en assaigs de fase I i II, amb una diferència clau: aquests assajos utilitzen els glòbuls blancs del pacient per desenvolupar el antigen, un procés costós i laboriós. El propòsit d’aquest estudi era veure si les nanopartícules podrien ser tan efectives com els glòbuls blancs com a transmissors de l’antigen. I ho són.

 Les nanopartícules tenen molts avantatges. Poden ser produïdes fàcilment al laboratori i estandarditzades per a la seva fabricació, un procés molt més barat i accessible a la població general. A més, aquestes nanopartícules estan fetes d’un polímer anomenat Poly (lactida-co-glicolida) (PLG), que consisteix en àcid láctivo i àcid glicòlic, dos metabòlits naturals del cos humà. El PLG és molt usat per sutures biodegradables.

 ” Administrem aquestes partícules a animals que tenien un mal molt semblant al de l’esclerosi múltiple remitent-recurrent, i es va aturar el procés “, assegura Miller. ” previnguérem recaigudes futures per a un màxim de 100 dies, el que equival a molts anys en la vida d’un pacient humà d’esclerosi múltiple remitent-recurrent “.

 Shea i Miller proven ara aquestes nanopartícules per tractar la diabetis tipus 1, i mals aeris com l’asma.

 En l’estudi, els investigadors van afegir antígens de la mielina a les nanopartícules i les van injectar de forma intravenosa en els ratolins. Les partícules van entrar a la melsa, que filtra la sang i ajuda a que les cèl · lules es mantinguin vives. Allà, les partícules van ser devorades pels macròfags, un tipus de cèl · lula immune, i els antígens es van distribuir d’aquesta forma per la seva superfície cel · lular. El sistema immunitari va prendre aquestes nanopartícules com cèl · lules mortes agonitzants, i les va ignorar per complet.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.fantasymundo.com/noticias/23877
/nanotecnologia_consigue_avance_critico_esclerosis_multiple

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

Estamos ante un gran avance en la nanotecnología y la esclerosis múltiple, dos campos de suma importancia que combinan tecnología y medicina. Se ha logrado transformar una nanopartícula biodegradable en un vehículo perfecto para engañar al sistema inmune y que este libere un antígeno que detenga  su ataque a la mielina y pare el desarrollo de la esclerosis múltiple remitente-recurrente en ratones, según una nueva investigación del Northwestern Medicine estadounidense.

Este nuevo avance en nanotecnología también puede ser aplicado a una gran variedad de males autoinmunes, incluyendo la diabetes tipo 1, alergias alimentarias y otras de tipo aéreo, como el asma.

En la esclerosis múltiple, el sistema inmune ataca la membrana de mielina que aisla las células nerviosas en el cerebro, la médula espinal y el nervio óptico. Este aislamiento es destruido, y las señales eléctricas no pueden transmitirse de forma adecuada, con lo cual quien la padece sufre una serie de síntomas que van desde la parálisis a la ceguera. Sobre un 80% de pacientes de esclerosis múltiple son diagnosticados con la forma remitente-recurrente.

Esta nanotecnología no suprime el sistema inmune por completo, como sí hacen las terapias desarrolladas hasta ahora, con las que los pacientes son más susceptibles a infecciones diarias o a padecer incluso en mayor probabilidad distintos cánceres. Cuando las nanopartículas se adhieren a los antígenos de la mielina y son inyectadas en los ratones, el sistema inmune vuelve a un estado normal. El sistema inmune deja de reconocer a la mielina como un invasor ajeno a él, y detiene su ataque.

Este es un avance significativo en la inmunoterapia translacional“, afirma Stephen Miller, uno de los autores del estudio. “La belleza de esta nueva tecnología es que puede ser utilizada en muchos otros males relacionados con la inmunidad. Simplemente tenemos que cambiar el antígeno que es liberado“.

El santo grial es el desarrollo de una terapia que sea específica a la respuesta inmunopatológica, en este caso la mielina a la que ataca el cuerpo“, añade Miller. “Nuestra aproximación reinicia el sistema inmune, de forma que no ataque la mielina, pero deja la función normal del sistema inmune intacta“.

La nanopartícula, hecha de una sustancia de fácil producción y aprobada por la agencia FDA estadounidense, fue desarrollada por Lonnie Shea, profesor de ingeniería química y biológica en el Northwestern’s McCormick School of Engineering and Applied Science.

Este es un avance tremendo en nanotecnología, y muestra que podemos utilizarla para regular el sistema inmune“, añade Shea, en el artículo publicado ayer en la revista Nature Biotechnology.

El método aplicado en este estudio es el mismo que está siendo probado en estos momentos en múltiples pacientes de esclerosis múltiple, en ensayos de fase I y II, con una diferencia clave: estos ensayos utilizan los glóbulos blancos del paciente para desarrollar el antígeno, un proceso costoso y laborioso. El propósito de este estudio era ver si las nanopartículas podrían ser tan efectivas como los glóbulos blancos como transmisores del antígeno. Y lo son.

Las nanopartículas tienen muchas ventajas. Pueden ser producidas fácilmente en el laboratorio y estandarizadas para su fabricación, un proceso mucho más barato y accesible a la población general. Además, estas nanopartículas están hechas de un polímero llamado Poly (lactida-co-glicolida) (PLG), que consiste en ácido láctivo y ácido glicólico, dos metabolitos naturales del cuerpo humano. El PLG es muy usado para suturas biodegradables.

Administramos estas partículas a animales que tenían un mal muy parecido al de la esclerosis múltiple remitente-recurrente, y se detuvo el proceso“, asegura Miller. “Previnimos recaídas futuras para un máximo de 100 días, lo que equivale en muchos años en la vida de un paciente humano de esclerosis múltiple remitente-recurrente“.

Shea y Miller prueban ahora estas nanopartículas para tratar la diabetes tipo 1, y males aéreos como el asma.

En el estudio, los investigadores añadieron antígenos de la mielina a las nanopartículas y las inyectaron de forma intravenosa en los ratones. Las partículas entraron en el bazo, que filtra la sangre y ayuda a que las células se mantengan vivas. Allí, las partículas fueron devoradas por los macrófagos, un tipo de célula inmune, y los antígenos se distribuyeron de esta forma por su superficie celular. El sistema inmunitario tomó estas nanopartículas como células muertas agonizantes, y las ignoró por completo. 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.fantasymundo.com/noticias/23877
/nanotecnologia_consigue_avance_critico_esclerosis_multiple

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut