La trobada mèdica analitza els últims avanços per lluitar contra la malaltia

Només a Euskadi existeixen 2.100 casos diagnosticats, encara que la xifra definitiva podria ser molt major  El encuentro médico analiza los últimos avances para luchar contra la enfermedad

Sólo en Euskadi existen 2.100 casos diagnosticados, aunque la cifra definitiva podría ser mucho mayor

Vitòria. El municipi alabès de Laguardia acull ahir i avui les jornades Els nous horitzons de l’esclerosi múltiple, sent realistes, una iniciativa que comptarà amb la presència d’experts en esclerosi múltiple arribats de tot l’Estat amb l’objectiu d’analitzar en profunditat aspectes d’actualitat en la malaltia i els nous horitzons. S’abordaran temes rellevants, com els canvis en l’epidemiologia de la malaltia, la influència dels factors ambientals, com realitzar el correcte diagnòstic i quins són les estratègies terapèutiques més adequades sobre el dany neurodegenerativo en aquest tipus de pacients, entre uns altres.

Aquest destacat fòrum professional compta amb la presència de prestigiosos neuròlegs, especialistes en el tractament de l’esclerosi múltiple. El programa està coordinat pel doctor Alfredo Rodríguez-Antiguitat, cap del Servei de Neurologia de l’Hospital Civil de Basurto, i per la doctora Mar Mendibe Bilbao, pertanyent al Servei de Neurologia de l’Hospital de Creus (Bilbao), els qui compten amb la col·laboració de la companyia químic-farmacèutica alemanya Merck.

El doctor Rodríguez-Antiguitat puntualitza que l’esclerosi és “una malaltia crònica del sistema nerviós central, de caràcter autoinmune, inflamatoria i degenerativa”. Es tracta de la malaltia discapacitante més freqüent entre joves adults i presenta un fort impacte negatiu en la qualitat de vida dels afectats i el seu entorn familiar.

Amb freqüència apareix quan l’afectat explica entre 20 i 40 anys, sent el doble de freqüent en dones que en homes. “L’origen de la malaltia és desconegut”, afegeix, encara que podria estar relacionat amb certs “factors ambientals i fins i tot genètics, encara que no és una malaltia que passi de pares a fills”. El que si és també és una malaltia “recent”. “No existeix literatura ni relats anteriors a 1.900 referida a ella”, per la qual cosa els especialistes la consideren com un mal de recent aparició.

Dins del País Basc hi ha diagnosticades 2.100 persones, encara que podria haver-hi més ja que “té una evolució peculiar a força de recaigudes i millorances”. “Es perd la sensibilitat d’un braç o una mà i després es recupera, o símptomes similars, que moltes vegades no se li donen importància”, aclareix.

Per aquesta raó resulta fonamental “el diagnòstic precoç, que és senzill i segur” per poder començar a aplicar al més aviat possible un tractament “que permet una millorança en la qualitat de vida i una reducció dels símptomes”.

Entre aquests mitjans destaquen els actuals tractaments amb inmunomodulador, “com el interferón, que està demostrant que a majors dosis ofereix major eficàcia a llarg termini”.

En qualsevol cas, els neuròlegs no deixen d’avançar en l’estudi de la malaltia gràcies a l’intercanvi d’informació en jornades com la qual s’està celebrant en el centre de convencions de Vila Lucía, que reuneix a gairebé un centenar de metges especialistes de tot el país. Els experts s’han distribuït en diferents taules de treball per poder abordar aquesta problemàtica des de l’intercanvi del coneixement, el diagnòstic i el tractament. Anit, els metges van poder gaudir d’un sopar en els cellers i restaurants de Laguardia, on van continuar parlant de les seves experiències “amb un tom més distès i agradable”.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

 

 

http://www.noticiasdealava.com/2012/03/10/sociedad/euskadi/neurologos-debaten-en-laguardia-sobre-esclerosis-multiple

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.softcatala.org/traductor

Vitoria. El municipio alavés de Laguardia acoge ayer y hoy las jornadas Los nuevos horizontes de la esclerosis múltiple, siendo realistas, una iniciativa que contará con la presencia de expertos en esclerosis múltiple llegados de todo el Estado con el objetivo de analizar en profundidad aspectos de actualidad en la enfermedad y los nuevos horizontes. Se abordarán temas relevantes, como los cambios en la epidemiología de la enfermedad, la influencia de los factores ambientales, cómo realizar el correcto diagnóstico y cuáles son las estrategias terapéuticas más adecuadas sobre el daño neurodegenerativo en este tipo de pacientes, entre otros.

Este destacado foro profesional cuenta con la presencia de prestigiosos neurólogos, especialistas en el tratamiento de la esclerosis múltiple. El programa está coordinado por el doctor Alfredo Rodríguez-Antigüedad, jefe del Servicio de Neurología del Hospital Civil de Basurto, y por la doctora Mar Mendibe Bilbao, perteneciente al Servicio de Neurología del Hospital de Cruces (Bilbao), quienes cuentan con la colaboración de la compañía químico-farmacéutica alemana Merck.

El doctor Rodríguez-Antigüedad puntualiza que la esclerosis es “una enfermedad crónica del sistema nervioso central, de carácter autoinmune, inflamatoria y degenerativa”. Se trata de la enfermedad discapacitante más frecuente entre jóvenes adultos y presenta un fuerte impacto negativo en la calidad de vida de los afectados y su entorno familiar.

Con frecuencia aparece cuando el afectado cuenta entre 20 y 40 años, siendo el doble de frecuente en mujeres que en hombres. “El origen de la enfermedad es desconocido”, añade, aunque podría estar relacionado con ciertos “factores ambientales e incluso genéticos, aunque no es una enfermedad que pase de padres a hijos”. Lo que si es también es una enfermedad “reciente”. “No existe literatura ni relatos anteriores a 1.900 referida a ella”, por lo que los especialistas la consideran como un mal de reciente aparición.

Dentro del País Vasco hay diagnosticadas 2.100 personas, aunque podría haber más ya que “tiene una evolución peculiar a base de recaídas y mejorías”. “Se pierde la sensibilidad de un brazo o una mano y luego se recupera, o síntomas similares, que muchas veces no se le dan importancia”, aclara.

Por esta razón resulta fundamental “el diagnóstico precoz, que es sencillo y seguro” para poder comenzar a aplicar cuanto antes un tratamiento “que permite una mejoría en la calidad de vida y una reducción de los síntomas”.

Entre estos medios destacan los actuales tratamientos con inmunomodulador, “como el interferón, que está demostrando que a mayores dosis ofrece mayor eficacia a largo plazo”.

En cualquier caso, los neurólogos no dejan de avanzar en el estudio de la enfermedad gracias al intercambio de información en jornadas como la que se está celebrando en el centro de convenciones de Villa Lucía, que reúne a casi un centenar de médicos especialistas de todo el país. Los expertos se han distribuido en diferentes mesas de trabajo para poder abordar esta problemática desde el intercambio del conocimiento, el diagnóstico y el tratamiento. Anoche, los médicos pudieron disfrutar de una cena en las bodegas y restaurantes de Laguardia, donde continuaron hablando de sus experiencias “con un tomo más distendido y agradable”.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

 

 

http://www.noticiasdealava.com/2012/03/10/sociedad/euskadi/neurologos-debaten-en-laguardia-sobre-esclerosis-multiple

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut