Barcelona, 18 ena (EFE).- Un estudi amb la participació de centres de 13 països diferents i de més de 300 pacients ha determinat que la teràpia amb el fàrmac “Firategrast” per via oral és eficaç en el tractament de l’esclerosi múltiple.Barcelona, 18 ene (EFE).- Un estudio con la participación de centros de 13 países diferentes y de más de 300 pacientes ha determinado que la terapia con el fármaco “Firategrast” por vía oral es eficaz en el tratamiento de la esclerosis múltiple.En l’estudi, publicat en la revista Lancet Neurology, han col·laborat el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i el Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (CEM-Cat), segons han informat avui aquestes dues institucions en un comunicat de premsa.

L’assaig clínic, que està en fase II (exàmens inicials amb mostres de fins a 500 persones), s’ha dut a terme en centres d’Austràlia, Àustria, Canadà, França, Alemanya, Itàlia, Holanda, Nova Zelanda, Noruega, Polònia, Rússia, Gran Bretanya i Espanya.

En l’estudi han participat 343 pacients amb esclerosis, 244 de les quals es van tractar amb “Firategrast” i 99 van rebre placebo durant un període de sis mesos.

Durant la fase de tractament es van realitzar ressonàncies magnètiques cada quatre setmanes i les anàlisis dels resultats van determinar que el nombre acumulat de lesions cerebrals es va reduir en un 49 per cent en els pacients tractats amb “Firategrast” en comparació dels tractats amb placebo.

El “Firategrast”, que és un fàrmac que ataca la integrina alfa-4-beta (proteïna responsable de l’esclerosi), va ser ben tolerat i els seus efectes secundaris es van limitar a infeccions urinàries.

A l’espera de la confirmació de l’estudio fase III, el nivell d’eficàcia del “Firategrast” és el més alt assolit fins ara.

Així, aquest estudi suposa un pas més en el desenvolupament de teràpies efectives per la via oral per tractar l’esclerosi múltiple, la primera causa de discapacitat en adults. EFE

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1072492

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.softcatala.org/traductor

En el estudio, publicado en la revista Lancet Neurology, han colaborado el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) y el Centro de Esclerosis Múltiple de Cataluña (CEM-Cat), según han informado hoy estas dos instituciones en un comunicado de prensa.

El ensayo clínico, que está en fase II (exámenes iniciales con muestras de hasta 500 personas), se ha llevado a cabo en centros de Australia, Austria, Canadá, Francia, Alemania, Italia, Holanda, Nueva Zelanda, Noruega, Polonia, Rusia, Gran Bretaña y España.

En el estudio han participado 343 pacientes con esclerosis, 244 de las cuales se trataron con “Firategrast” y 99 recibieron placebo durante un periodo de seis meses.

Durante la fase de tratamiento se realizaron resonancias magnéticas cada cuatro semanas y los análisis de los resultados determinaron que el número acumulado de lesiones cerebrales se redujo en un 49 por ciento en los pacientes tratados con “Firategrast” en comparación con los tratados con placebo.

El “Firategrast”, que es un fármaco que ataca la integrina alfa-4-beta (proteína responsable de la esclerosis), fue bien tolerado y sus efectos secundarios se limitaron a infecciones urinarias.

A la espera de la confirmación del estudio fase III, el nivel de eficacia del “Firategrast” es el más alto logrado hasta ahora.

Así, este estudio supone un paso más en el desarrollo de terapias efectivas por la vía oral para tratar la esclerosis múltiple, la primera causa de discapacidad en adultos. EFE

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1072492

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content