La farmacèutica Sanofi Genzyme donarà suport amb fins a 100.000 euros la idea guanyadora d’un projecte presentat avui a Barcelona contra l’esclerosi múltiple (EM), que té com a objectiu trobar solucions que millorin el dia a dia a algun dels tres casos de la malaltia escollits d’entre 103 propostes.

En una primera fase, el projecte, que porta per nom “The World vs MS” (El Mundo contra l’EM), pacients, familiars i professionals sanitaris que lluiten contra la malaltia van proposar un total de 103 reptes quotidians que els malalts han d’afrontar en seva vida diària.

“Són coses que per a les persones que no tenen aquesta malaltia són comuns, però per a una persona amb EM pot suposar tot un repte, com cordar-se un botó o fer el llit”, ha explicat el responsable de Relacions Institucionals amb Associacions de Pacients de Sanofi Genzyme , Manuel Gómez de Cadiñanos.

De totes les propostes presentades, un jurat format per un representant de les empreses organitzadores (Sanofi, Entrepreneurial Spark, MS Ireland i Wired) va seleccionar els tres casos més representatius, que són per als que es buscarà una solució.

“El jurat buscarà solucions que siguin viables, pràctiques i que puguin arribar al major nombre de pacients possibles”, ha comentat Gómez de Cadiñanos, que ha estat acompanyat per la membre de la junta directiva de l’entitat Esclerosi Múltiple Espanya, Ana Torredemer, i per Paula Bornachea, pacient amb EM.

Bornachea, professora d’informàtica de 31 anys i amb EM des de fa vuit, s’enfronta a canvis de temperatura que afecten sobretot als seus peus i és un dels tres casos finalistes per als quals el projecte intentarà donar solució.

“Sòl tocar de peus freds o més aviat congelats, és una sensació molt incòmoda i no importa quants mitjons, mantes o aigua calenta em s’apliqui”, ha explicat Bornachea, que ha afegit que, a causa de la invisibilitat dels símptomes de la malaltia , “és molt difícil que la gent empatitzi amb tu”.

Els altres dos reptes escollits estan relacionats amb el control urinari i amb la restricció de la mobilitat, problemes que afecten fins al 80% i entre el 70 i 80% dels pacients d’EM, segons han explicat els representants del projecte.

Fins el 22 de novembre del 2016 es podran presentar idees per donar solució a algun dels tres reptes escollit mitjançant l’enviament d’un vídeo d’entre un i tres minuts en què s’expliqui la proposta, podent incloure esbossos de la mateixa, una presentació o un pla de negoci.

El jurat escollirà les tres millors idees, que podran ser votades pel públic a través d’Internet durant el mes de desembre, i el guanyador tindrà la possibilitat de desenvolupar la seva proposta durant els següents 18 mesos, protagonitzant vídeos que documentin el progrés, i comptarà amb un finançament de fins a 100.000 euros.

Gómez de Cadiñanos també ha aprofitat l’ocasió per destacar la participació espanyola en la iniciativa, ja que 23 dels 103 reptes van ser proposats des d’Espanya i dels tres desafiaments finalistes, dos són de pacients espanyols i un italià.

L’esclerosi múltiple és una malaltia crònica del sistema nerviós central, una de les patologies neurològiques més comunes entre la població de 20 a 30 anys, i pot produir símptomes com fatiga, falta d’equilibri, dolors, alteracions visuals i cognitives, dificultats de la parla o tremolors, entre d’altres.

“L’esclerosi múltiple afecta al món a 2,5 milions de persones ia Espanya hi ha 47.000 persones afectades per la malaltia”, ha afirmat Torredemer que espera que el projecte serveixi per conscienciar la societat sobre la malaltia.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://ecodiario.eleconomista.es/salud/noticias/7849528/09/16/Un-proyecto-premia-con-hasta-100000-euros-la-mejor-idea-contra-la-esclerosis.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content