Els anomenats “seriousgames” o jocs de vídeo seriosos, persegueixen una missió específica enfocada cap a l’àmbit de la salut, l’educació o la formació corporativa.Los llamados “seriousgames” o juegos de video serios, persiguen una misión específica enfocada hacia el ámbito de la salud, la educación o la formación corporativa.

Madrid / Espanya.-Ajudar a un pacient en el seu procés de rehabilitació, preparar els equips de salvament per actuar davant una catàstrofe i capacitar el personal d’una empresa per dur a terme certs procediments gerencials, són només algunes de les opcions que ofereixen els anomenats videojocs seriosos.   

Madrid / Espanya. –El seu principal objectiu és que l’usuari adquireixi coneixements o habilitats específiques. Així, sense renunciar al seu component lúdic propi d’aquestes eines, els videojocs s’han convertit en una aplicació didàctica.   

“Aquestes tecnologies el col · loquen a vostè en el centre de la història” i l’empeny a prendre certes decisions, de les quals dependrà que aconsegueixi els objectius plantejats. “Tot això augmenta considerablement el nivell de motivació”, va explicar Unai Extrem, Cap Executiu de la signatura de programari Virtualware.   

Així, coses elementals i moltes vegades tedioses com ensenyar matemàtiques, història i altres matèries del currículum educatiu a través dels videojocs, ja és possible.

El títol “DragonBox” és un bon exemple. Es tracta d’un joc infantil que impulsa els més petits a resoldre equacions de manera entretinguda. D’aquesta manera, el jugador va passant gradualment de nivell i observa com creixen els seus dracs.   

Aquesta aplicació, que va rebre recentment el premi al millor videojoc educatiu al festival Fun & SeriousGamede Bilbao, va ser creada pel desenvolupador noruec Jean-BaptisteHyunh.   

Hyunh va ensenyar matemàtiques durant diversos anys, però se sentia frustrat pel mètode que s’emprava en les escoles. En l’actualitat es dedica a crear i programar diversos videojocs educatius a través de la companyia d’electrònica WeWantToKnow.

Versàtils aplicacions

A més del món de l’ensenyament, els “seriousgames” tenen aplicació en sectors tan específics com el de la defensa, ja que són una eina més per entrenar les tropes. És una cosa que va començar als Estats Units però que avui també fan servir exèrcits d’altres països.  

En el sector dels videojocs seriosos hi ha dues línies que sobresurten: la salut i el “training corporatiu” que, en opinió de l’experta Sue Bohle, presidenta de l’Serious Games Association, “són dues àrees absolutament estratègiques”.

Els videojocs seriosos tenen múltiples aplicacions en l’àmbit de la salut, com afavorir el diagnòstic de certes malalties o facilitar la seva prevenció.

En el cas d’VirtualRehab, un joc creat per Virtualware, l’objectiu és ajudar els pacients amb malalties neurodegeneratives a fer una rehabilitació física.

Unai Extrem afirma que aquest producte va ser dissenyat costat de equips de neuròlegs i de fisioterapeutes. El joc “utilitza tecnologia ‘Kinect’, que usen les consoles de Microsoft per a la captura del moviment del pacient”.   

L’expert subratlla que aquest joc permet un seguiment objectiu per part del fisioterapeuta, que pot apreciar com fa el pacient els exercicis i com evoluciona.   

Per Extrem, una de les principals avantatges d’aquest videojoc és que permet als pacients divertir mentre fan la rehabilitació, cosa que “millora l’adherència al tractament”.

Tenim prop de 600 pacients treballant ja amb aquesta eina “, va destacar el tècnic especialitzat.

El cap de Virtualware ha precisat que diverses associacions espanyoles d’esclerosi múltiple empren aquesta aplicació i ha afegit que VirtualRehab s’està distribuint a Amèrica Llatina, el Regne Unit i s’estudia la seva arribada a altres països europeus.

El dels “Seriousgames” és un sector incipient i en expansió. Va aterrar en un bon nombre de països, es desenvolupa en diferents àmbits temàtics i s’adapta a múltiples dispositius.  

“El videojoc seriós neix multisuport”, va assegurar Extrem. Així, un ordinador, una tauleta o un telèfon mòbil són només algunes de les opcions per utilitzar aquests productes que permeten aprendre d’una manera lúdica.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://eltiempo.com.ve/tiempo-libre/tecnologia/videojuegos-mas-que-diversion/77788

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

Madrid / España.- Ayudar a un paciente en su proceso de rehabilitación, preparar a los equipos de salvamento para actuar ante una catástrofe y capacitar al personal de una empresa para llevar a cabo ciertos procedimientos gerenciales, son solo algunas de las opciones que ofrecen los denominados videojuegos serios.   

Su principal meta es que el usuario adquiera conocimientos o habilidades específicas. Así, sin renunciar a su componente lúdico propio de estas herramientas, los videojuegos se han convertido en una aplicación  didáctica.   

“Estas tecnologías lo colocan a usted  en el centro de la historia” y lo empuja a tomar ciertas decisiones, de las que dependerá que consiga los  objetivos planteados. “Todo ello aumenta considerablemente el nivel de motivación”, explicó   Unai Extremo, Jefe Ejecutivo de la firma de software Virtualware.   

Así, cosas elementales y muchas veces tediosas como enseñar matemáticas, historia y otras materias del currículo educativo a través de los videojuegos, ya es posible.

El título “DragonBox” resulta un buen  ejemplo de ello. Se trata de un juego infantil que impulsa a los más pequeños a resolver ecuaciones de manera entretenida. De este modo, el jugador va pasando paulatinamente de nivel y observa  cómo crecen sus dragones.   

Dicha aplicación, que recibió recientemente el premio al mejor videojuego educativo en el festival Fun&SeriousGamede Bilbao, fue creada por el  desarrollador noruego Jean-BaptisteHyunh.   

Hyunh enseñó matemáticas durante varios años, pero se sentía frustrado por el método que se empleaba en las escuelas. En la actualidad  se dedica a crear y programar diversos  videojuegos educativos a través de la compañía de electrónica WeWantToKnow.

Versátiles aplicaciones

Además del mundo de la enseñanza, los “seriousgames”  tienen aplicación en sectores tan específicos  como el de la defensa, ya que son una herramienta más para entrenar a las tropas. Es algo que empezó en Estados Unidos pero que hoy también emplean  ejércitos de otros países.  

En el sector de los videojuegos serios existen dos líneas que sobresalen: la salud y el “training corporativo” que, en opinión de la experta Sue Bohle, presidenta de la Serious Games Association, “son dos áreas absolutamente estratégicas”.

Los videojuegos serios tienen múltiples aplicaciones en el ámbito de la salud, como favorecer el diagnóstico de ciertas enfermedades o facilitar su prevención.

En el caso de VirtualRehab, un juego creado por Virtualware, el objetivo es ayudar a los pacientes con enfermedades neurodegenerativas a hacer una rehabilitación física.

Unai Extremo afirma que este producto fue  diseñado junto a equipos de neurólogos y de fisioterapeutas. El juego “utiliza tecnología ‘kinect’, que usan las consolas de Microsoft para la captura del movimiento del paciente”.   

El experto subraya que este juego permite un seguimiento objetivo por parte del fisioterapeuta, que puede apreciar cómo hace el paciente los ejercicios y cómo evoluciona.   

Para Extremo, una de las principales ventajas de este videojuego es que permite a los pacientes divertirse mientras hacen la rehabilitación, lo que “mejora la adherencia al tratamiento”.

Tenemos cerca de  600 pacientes trabajando ya con esta herramienta”, destacó el técnico especializado.

El Jefe de Virtualware precisó que varias asociaciones españolas de esclerosis múltiple emplean esta aplicación  y añadió que VirtualRehab se está distribuyendo en América Latina, el Reino Unido y se estudia su llegada a otros países europeos.

El de los “Seriousgames” es un sector incipiente y en expansión. Aterrizó en un buen número de países, se desarrolla en diferentes ámbitos temáticos y se adapta a múltiples dispositivos.  

“El videojuego serio nace multisoporte”, aseguró Extremo. Así, un computador, una tableta o un teléfono móvil son sólo algunas de las opciones para utilizar estos productos que permiten aprender de una manera lúdica.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://eltiempo.com.ve/tiempo-libre/tecnologia/videojuegos-mas-que-diversion/77788

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut